Wat moet je laten of doen als je verstandskies verwijderd wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pijnstillers slikken. Even vragen aan de tandarts wat en hoe veel. (tegen mij is ooit gezegd: 1e dag om de twee uur 1 ibuprofen of 2 paracetamol, maar dat is best veel en misschien niet nodig voor jou) Evt vast een coolpack of zakje erwten in de vriezer. Kun je tegen je wang houden tegen de zwelling. Het is overigens niet gezegd dat jij er heel veel last van gaat krijgen, maar het kán wel.

Bronnen:
.

Zorg dat je je tanden gepoetst hebt, voordat je naar de tandarts gaat, wel zo fris voor de tandarts, je kunt een dag van tevoren beginnen met Arnica te slikken, slik dat door totdat de wond geheel genezen is, dat versneld het genezingsproces. Je kunt om te ontspannen oordopjes met muziek in je oren doen en het verder over je heen laten komen. Pijnstilling krijg je meestal wel een recept voor mee, anders is Ibuprofen 400 mg, wel eerst lezen of het geschikt voor je is, voldoende.

Niet roken!! Verder heb je al hele goede antwoorden Ik heb gerookt na een behandeling en dat is geeindigt in een opname Dat ging zo erg ontsteken dat alles weer open moest en ik een aantal dagen aan een infuus moest Dus dat moet je echt niet doen Ik zeg dit niet om je bang te maken De behandeling stelt niets voor

Dat hangt er vanaf wie de verstandskies verwijdert. Als het een eenvoudige zaak is, doet de tandarts het zelf en zal je bovenstaande voorschriften goed kunnen opvolgen. Haalt de orthodontist 'm weg dan zal er gewrikt moeten worden en is de pijn nadat de verdoving uitgewerkt is veel erger en kan je beter thuis blijven, want je wil dan met niemand spreken. Ook zal je blauwe plekken hebben ten gevolge van het wrikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100