Goed dat je de ingrediëntenlijst leest, en vooral dat je zelfstandig nadenkt!
Frisdrank is inderdaad niet zo superongezond als soms wordt beweerd. Dat wil overigens niet zeggen dat het dan automatisch gezond zou zijn.
In cola zit bijvoorbeeld fosforzuur. Fosforzuur is van zichzelf al ongezond, en het tast ook je tandglazuur aan.
In andere frisdranken zit zowel zuur als suiker. Het zuur, ook al is het een natuurlijk plantaardig zuur, tast je tandglazuur aan. Dat is overigens niets bijzonders, want dat geldt ook voor het zuur dat in een gezonde sinaasappel zit.
De suiker is voedsel voor de bacteriën die altijd in je mond zitten. Die bacteriën zetten de suiker om in zuur, en dat tast op zijn beurt weer je tandglazuur aan.
Verder zitten er in suiker heel veel calorieën.
Afgezien van het zuur-effect door de mondbacteriën, is die suiker niet ongezond. Ook al gaat het om geraffineerde suiker, dan nog is dat een gezond natuurproduct. Het enige dat je eventueel als ongezond zou kunnen zien, is dat het zo enorm eenzijdig is.
Vergelijk dat met appels. Appels zijn gezond. Maar als je bijna *alleen* maar appels eet, is je totale voedingspatroon toch ongezond, ondanks al die gezonde appels.
Iets vergelijkbaars geldt voor de suikers in frisdrank. Op zich niet ongezond, maar doordat je er zo enorm veel van binnenkrijgt, wordt je voedingspatroon al snel heel eenzijdig.
Noem het maar "indirect ongezond", of zoiets.
Samenvattend: er is iets meer over te zeggen dan wat je schreef in de toelichting bij je vraag, maar de basis van je redenatie is correct.