stukje van mijn kies is afgebroken, het doet best veel pijn.. nu wil ik naar de tandarts, maar nu komt het ik heb geen verzekering, wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat is het risico van geen tandarts verzekering. Ga morgen na de tandarts en bespreek de beste en de goedkoopste behandeling. De tandarts kan je exact van te voren vertellen wat de kosten zijn. Troost je met de gedachte dat dit bezoek waarschijnlijk goedkoper is dan wanneer je maandelijks premie voor de tandarts betaalt.

Naar de tandarts gaan. Dan betaal je consultkosten, en je kunt vragen hoeveel z/hij denkt dat reparatie kost en of je dat direct moet betalen of misschien in delen, of dat het mogelijk is om iets goedkopers te doen waardoor de kies niet verder aangetast wordt. Niet gaan en niets laten doen gaat je geheid meer geld kosten. Om je een idee te geven: bij mijn tandarts is een consult 25 - 39 euro (hangt er een beetje vanaf, kan zijn dat je als 'nieuwe' klant met een acuut probleem het hoge tarief betaalt), een eenvlaksvulling kost 47 euro, een tweevlaks 65 euro en een drievlaksvulling 79,90. Waarschijnlijk is het daarmee wel op te lossen. Hoe dan ook moet de tandarts je vooraf vertellen wat de behandeling gaat worden en hoeveel dat waarschijnlijk gaat kosten - dan weet je waar je aan toe bent.

Neem contact op met een tandarts bij je in de buurt. Bel van te voren even, en vertel dat je niet verzekerd ben. Uitstellen zou ik niet doen, dan word het alleen maar erger met nog meer pijn en hogere kosten als gevolg. Succes ermee!

Gewoon, je gaat naar een tandarts. Er zijn zoveel mensen niet aanvullend verzekerd voor tandzorg, en tenzij je een heel slecht gebit hebt, is dat ook helemaal niet nodig. Je moet dan alleen wél ervoor zorgen dat je een potje hebt waarmee je de halfjaarlijkse controles en eventuele behandelingen kunt betalen, en ik begrijp dat dát op dit moment jouw probleem is. Je belt gewoon een tandarts op en legt uit wat er gebeurd is. En nee, je hoeft ook niet te melden dat je niet verzekerd bent hiervoor, zoals gezegd is dat echt geen zeldzaamheid. Als je op consult gaat, moet je in elk geval het eerste consult betalen (tussen de 20 en 30 euro) en kan de tandarts je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn qua behandeling, en wat dat gaat kosten. Mocht de behandeling erg duur worden, dan kun je vragen of je in termijnen mag betalen. Wat je verder nog kunt doen, is in elk geval de nota's bewaren om volgend jaar je tandartskosten op te voeren als aftrekpost bij de Belastingdienst. Dat heeft natuurlijk alleen zin als je boven de drempel uitkomt, maar uiteraard kunnen wij niet weten wat dit je gaat kosten en welke overige bijzondere ziektekosten je eventueel nog hebt. In elk geval kun je kosten voor geneeskunde hulp, inclusief tandartsenzorg, opvoeren. Daarnaast: als je een inkomen hebt van onder, op of net boven het sociaal minimum, zou je eventueel een aanvraag kunnen doen bij de bijzondere bijstand. Bij de meeste gemeentes zullen ze je echter als onderverzekerd beschouwen en geen vergoeding toekennen, maar als je echt in die laagste inkomenscategorie valt, kun je het natuurlijk proberen. Vervolgens is het uiteraard verstandig om er voor het vervolg voor te zorgen dat je óf elke maand wat geld apart zet voor onvoorziene kosten, óf toch een aanvullende verzekering afsluit voor deze zorg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100