Is het normaal om uit je mond te ruiken na een getrokken kies?

Mijn kies is woensdag getrokken en ik ruik en proef nu iets smerigs. is dat normaal? het doet ook wel pijn maar daar maak ik me niet zo'n zorgen over.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat is normaal Het is een open wond en dat proef je heel goed. Vooral als het wat bloed. Is na paar dagen wel weg.

het kan zijn dat jij bloed proeft (ijzersmaak) oftewel de smerige smaak van pus. Dagelijks spoelen met Hextril of Corsodyl, maar niet te lang want dat brengt verkleuring van de tanden met zich mee.

Ja is normaal en daarna moet je spoelen met Perio-aid of waterstofperoxide. Perio-aid gaat op recept (heb het 2 weken geleden zelf gehad na het trekken van mn tanden) en waterstofperoxide is verkrijgbaar bij de drogist.

Het kan ook zijn dat er een ontsteking zit.

Dit is normaal. Als je een tandextractie laat doen is het normaal dat je een vreemde smaak proeft, en zelfs uit je mond stinkt. Dit komt gewoon omdat er bloed in je mond gezeten heeft, dat is gestold en zich heeft vastgezet aan de binnenkant van je mond, en tussen je tanden. Het beste is om te spoelen met een goed mondspoelmiddel (persoonlijk gebruik ik perio-aid). Kauwgom (met xylitol, dit is beter voor de tanden) is een mogelijkheid, maar ik weet niet of dit werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100