Ik moet morgen naar de orthodontist en dan moet ik allerlei testen doen (op iets bijten enzo).. Wat houden die testen in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De orthodontist zal de stand van je tanden, kiezen en kaken goed bekijken en vertellen wat de mogelijkheden zijn. Ze gaan de eerste keer ook meteen foto’s maken van je gebit, kaken en gezicht. Je krijgt direct van de orthodontist een indicatie van welke beugel(s) je krijgt om je gebit weer mooi recht te krijgen. Soms adviseert de orthodontist dat het beter is de behandeling nog even uit te stellen. Dit is afhankelijk van je groei en gebitsontwikkeling. Het kan ook zijn dat in overleg wordt besloten dat behandelen niet nodig is. Je krijgt altijd tijd en alle ruimte om vragen te stellen en je mag natuurlijk altijd meebeslissen over je eigen behandeling. Verder krijg je een schatting van de te verwachten kosten.

Bronnen:
http://www.beugel.nu/werkwijze/het-eerste-...

Dan gaan ze je gebit scannen en kijken ze wat er nodig is enzo, en dat soort klei is om de vorm van je gebit te krijgen voor de maten van de beugel! xx

Kan ook zijn dat ze een foto van je hand gaan maken. Dit klinkt natuurlijk erg raar, maar aan de kleur van een botje van je duim kunnen ze zien of het het juiste moment is om de beugel te plaatsen. Aan die kleur kunnen ze namelijk zien of er een groeispurt aankomt, want dat is het juiste moment. Voor de rest wordt er ook wel een gipsafdruk gemaakt van je scheve tanden. Die mag je dan zelf houden, kun je volgen hoe mooi recht ze gaan staan. Succes.

Je moet dan inderdaad waarschijnlijk op een soort van plaatje bijten met allemaal (meestal roze) spul erop en sorry dat ik dit zeg maar eigenlijk is dit het vervelendste van alle dingen die ze doen. Waarschijnlijk moet je sit doen omdat je een beugel krijg of slotjes. Nogmaals ik wil je niet bang maken maar het is vervelend als je in dat ding moet bijten omdat je net het gevoel hebt dat je stikt. Athans dat had ik en veel vrienden van me. Maar denk maar zo: als je dit gehad hebt kan het alleen nog maar beter worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100