mag je zelf beslissen of je een kies laat trekken?

als je heel erge kiespijn hebt en je wilt je kies laten trekken mag/kan je dan tegen de tandarts zeggen dat je hem wilt trekken of is de beslissing wat er moet gebeuren aan hem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Persoonlijk ga ik ervan uit dat je als meerderjarige volledig zelf beslist of je een tand al dan niet laat trekken. Echter... erge kiespijn wil nog niet zeggen dat de tand op zich slecht is. Soms kan het volstaan om de tand te laten ontzenuwen. Vraag dus extra uitleg zodat je de voor en nadelen op lange termijn kan inschatten. Sterkte!

Vanzelfsprekend. Er staat geen boete, taakstraf of gevangenisstraf op, als jij besluit dat je die behandeling niet wilt. Dat geldt voor alle medische ingrepen. Maar of het verstandig is, is een ander verhaal. In het vervelendste scenario kan je tandarts je uitschrijven als patient.

Dat mag je zeker tegen de tandarts zeggen, maar als hij/zij zegt dat de kies nog goed is te repareren, zal hij dat voorstellen als behandeling. Wil je je kies dan toch nog laten trekken dan zou het zomaar kunnen, dat hij dit weigert omdat je die kies nog je hele leven nodig hebt.

Natuurlijk mag je aangeven om die kies te trekken, maar een goede tandarts zal adviseren dit niet te doen, mits de kies dit nog waard is. Persoonlijk kan ik alleen maar zeggen: Probeer je tanden en kiezen zolang mogelijk te behouden, er gaat niks boven je eigen gebit!!!!!!!

Nee de beslissing ligt bij jou. Zie punt 2.2 van de link. http://www.tandartsennet.nl/__c1256de2004732bc.nsf/vlbijlage/gedragsregels.pdf/$file/gedragsregels.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100