op welke leeftijd komen verstands kiezen door ?

ik ben 13 en er komen achter boven en onder allebei de kanten kiezen door . ik heb een beugel maar deze kiezen zitten er niet aan vast ,zijn dit verstands kiezen ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Zou goed kunnen, maar er zijn mensen waarbij de verstandskiezen pas doorkomen op een leeftijd van 40 jaar. Er valt weinig over te zeggen. Ik was 29 toen ik twee verstandskiezen kreeg. Ze zijn er direct uitgehaald, mijn mond kon niet meer ver genoeg open om te eten. Vraag het even aan je tandarts als je beugel wordt gecontroleerd.

Dat zijn inderdaad je verstandskiezen; komt normal rond je 13e door.

Kan een verstandskies zijn, maar een verstandskies breekt meestal door in de tijd dat pubers volwassen worden; tussen de 17 en 21 jaar. Met het stijgen van de jaren zou in principe ook het verstand moeten komen. Vandaar deze benaming dus. Zo noemen de Engelsen de kies 'wisdom tooth' en de Duitsers kennen hem als 'Weißheitszahn'. De verstandskies breekt in het algemeen door bij jongeren tussen de 17 en 21 jaar, maar kan ook op hogere leeftijd nog in de mondholte verschijnen. Er zijn ook mensen zonder verstandskiezen. De aanwezigheid van deze bijzondere kies varieert van persoon tot persoon. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.tandartsplein.nl/dossiers/informatie/de-verstandskies.html

Verstandskiezen kunnen doorkomen tussen 17 en 24 jaar jaar. Dit zijn dus niet je verstandskiezen, maar je tweede blijvende kiezen. Die komen rond 12 - 13 jaar door.

Bronnen:
http://www.cjgmiddendrenthe.nl/jongere-Gebit

Ik ben nu 19 en ze zijn net doorgekomen. Dus het duurt denk ik nog wel ff. Anders ben je wel heel vroeg:p wel stoer om te zeggen in de klas ''Ik heb al verstand!'' haha (grapje)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100