Hoelang moet ik zo rondlopen?

Ik ben 15 jaar. en helaas op me 7e op me voortand (de rechter vanuit mijn opzicht) gevallen, waardoor het rechter onderhoekje afbrak. de tandarts toen, wou dit niet plakken, na uren gezeur heeft hij het gedaan, zonder schoon te maken. vorig jaar, toen ik 14 was. heb ik 2 wortelkanaalbehandelingen gehad in beide voortanden. 6 maanden later is deze inwendig gebroken (rechter voortand in mijn opzicht). Gelukkig heeft de paradontologist deze kunnen plakken. en 6 weken geleden is hij weer inwendig afdebroken, op een andere plaats. helaas zodanig dat hij tijdelijk gespalkt moest worden (omdat het 23:00 was). de volgende dag ben ik (met spoed) naar de tandarts gegaan. Deze heeft de spalk era gehaald, en de tand meegetrokken (zo hoorde het te gaan). Alleen het rechter helft onderkant bleef staan. (25% van me tand dus) Nu heeft hij een spul gemaakt en daarmee aan me 25% tand geplakt en daarmee een neptand van gemaakt. hij wist niet hoelang het zou blijven zitten. Ben nu 3 weken veder, nergens last van. Mag er niet mee kauwen/afhappen van de tandarts. (als hij eruit zou vallen is de kans groot dat hij opnieuw gerepareert kan worden.)
Me vraag: hoelang moet ik hiermee rondlopen, en wat als hij er bijv, volgende week voledig uitvalt. wat zijn dan de opties?
Lang en triest verhaal. was moeilijke periode('s) toen. graag reacties en/of ervaring.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt hier in ieder geval niet lang mee rond lopen. Je zou een kroon of implantaat kunnen nemen, dat is een neptand. Ga naar je tandarts en vraag verder advies.

Hallo Jordy, Jouw verhaal zou die van mijn jongste dochter kunnen zijn. Alleen kreeg zei het door te vallen met een skateboard Daarvoor was ze gevallen van een glijbaan en toen had ze een breuklijn in beide voortanden. Met een half jaar zacht voedsel eten waren de tanden hersteld. Maar na de val met het skateboard braken ze alsnog af. De tandarts heeft ze geplakt, en aangeplakt en nog een keer enz. Toen ze alsmaar lelijker werden door verkleuring en oneindig plakken, heeft ze op haar 15de jaar kronen gekregen. Nu heeft ze prachtige tanden, geen klachten meer en ze is nu 29jr. Dus ik denk dat het voor jou ook eindigd met kronen, dat is wel duur maar het resultaat is prachtig. Sterkte ermee. Toegevoegd na 51 seconden: Bij mijn dochter ging het dus om beide voortanden. Toegevoegd na 20 minuten: http://www.tandwijzer.nl/behandeling-kroon.htm

Ik zou weleens na gaan denken over een andere tandarts. Aan de andere kant snap ik ook niet dat het opplakken van een stuje op je tand, zelfs zonder schoon te maken" kan leiden tot een wortelkanaalbehandeling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100