Kan een tandarts je verplichten om twee keer per jaar op controle te komen?

Ik heb sinds twee jaar een andere tandarts die elk half jaar een herinneringskaart stuurt voor controle. Als je een maand te laat een afspraak maakt dan krijg je dat al van hem te horen. Nu ben ik in juni nog geweest voor een behandeling en ik had liever ditmaal even overgeslagen omdat ik dit jaar al heel veel tandartskosten heb gemaakt, maar ik moet straks toch alweer voor controle.

Ik ben niet bijverzekerd voor de tandarts dus het is niet zo dat mijn zorgverzekeraar dit ook verlangt ofzo. Ik weet eerlijk gezegd ook niet meer of mijn tandarts dit als voorwaarde heeft gesteld toen ik mij daar inschreef. Mag hij je verplichten om 2x per jaar op controle te komen, of mag je ook zelf weten wanneer je een keer een controle over wilt slaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan het overslaan maar je kan er een Boete op riskeren :s Toegevoegd na 37 seconden: Bij sommige tandarts is dat hoor ;)

ik denk het niet , ben zelf ook al iets van 2 jaar niet bij de tandarts geweest

om gedekt te zijn voor je verzekering moet je minimaaal 1x per jaar voor controle Toegevoegd na 18 minuten: anders moet je alles zelf betalen want je word dan door de tandarts gesaneerd

Ik zelf heb in overleg met mijn tandarts dat ik 1x in het jaar kom. Hij vondt dit geen probleem ,omdat ik al jaren niets heb gehad aan het gebid. Maar als jij een probleem gebid is het noodzakelijk om elk half jaar even te komen. Maar hij kan jou niet verplichten. Overleg het met je tandarst en hij/zij zal je advies geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100