Hoe worden implantaten gemaakt?

Ik moet waarschijnlijk implantaten om een paar tanden te vervangen maar hoe worden die gemaakt? Zijn er universele tanden of zijn die op maat gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb net twee implantaten gekregen. Dat was binnen 2 uur gebeurd. Na een verdoving wordt eerst het tandvlees "opzij geschoven" tot het kaakbeen zichtbaar wordt. Het bovenste laagje daarvan wordt weg geschraapt. Vervolgens worden er, telkens met iets bredere boortjes, gaatjes in het kaakbeen geboord. Als het gat groot genoeg is wordt er een titanium implantaat ingeschroefd, waarna het tandvlees weer wordt gehecht. In totaal zijn daar, inclusief voorbereidingen, ca. 3 afspraken voor nodig, waarbij foto's worden gemaakt en je (recepten voor) medicijnen krijgt: pijnstillers, antibiotica en een spoelmiddel. Twee weken later worden de hechtingen verwijderd en vindt controle plaats. Na een paar maanden zijn de wonden voldoende hersteld om er porseleinen kronen op te zetten. Die worden op maat gemaakt door een tandtechnisch laboratorium, op basis van een afdruk van je gebit: http://www.wittetanden.nl/behandelingen/kroon/kroon/kroon-5.htm De kroon wordt vervolgens op het implantaat gezet. Op deze site lees je meer over de behandeling: http://www.alstandenkondenkiezen.nl/kaakchirurgie/implantaten/

Een implantaat wordt gemaakt van een titanium bout die in de kaak wordt geschroeft, en na minimaal drie maanden 'inhelen' wordt hier hier een, meestal porseleinen, kroon op gezet.

Bronnen:
http://www.implantaat.nl/implantaten/wat-z...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100