Na een wortelkanaalbehandeling is de kies of tand gevoelig. Wat voel je precies? Wat bedoelen ze met 'gevoelig'?

Wat voor soort napijn is 'normaal'. Wat bedoelen ze met 'gevoelig'? Hoe weet je of er toch geen ontsteking zit? Dus; wanneer zit het goed (qua pijn) en wanneer moet je je zorgen gaan maken en terug naar de tandarts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je precies voelt is never in woorden uit te leggen, dat is het lastige met voelen. Het doet geen pijn, het is een licht zeurend gevoel en prima te doen. Paracetamolletje doet wonderen als je het net effe TE vervelend vindt. Als er een ontsteking zit, dan weet je dat heeeeeeeeeeel zeker!!! Dat is zeeeer pijnlijk en je weet niet hoe snel je bij je tandarts moet zijn om de pijn te verhelpen, zelfs als je erg bang bent!

Pijn is niet te omschrijven. Pijn is veel te persoonlijk, persoonsgebonden. Ieder heeft z'n eigen pijngrens. Wat normale napijn is, is dus niet te zeggen. Je krijgt van de tandarts wel advies mee ook over wanneer je terug moet komen.

Mijn ervaring is dat als ze er een zenuwdodend goedje in stoppen met een noodvulling dat je behoorlijk veel kans hebt op napijn.Als je echt zeker wilt weten dat je nooit meer pijn hebt, vraag je tandarts de zenuw zelf plat te spuiten ipv o m je kies heen. Een verdoving in de zenuwbaan is vreselijk pijnlijk,maar die pijn voel je net 1 seconde en daarna voel je nooit meer iets. Hij kan dan gelijk je hele wortel kanaal schoon vijlen en een permanente vulling er in doen en dan heb je gegarandeerd geen napijn meer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100