Is listerine nu wel of niet goed voor je gebit?

Mijn tandarts vertelde me gisteren Listerine niet te veel te gebruiken, omdat het nog niet geheel bewezen is of het daadwerkelijk doet wat het moet doen en of het niet schadelijk is voor de tand zelf. Ik heb gegoogled maar vond verschillende reacties over het gebruik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn tandarts is werkzaam als docent op de faculteit tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij vertelde me dat ik mijn geld nog beter in bier kon steken, dan mondwaters als Listerine te kopen. Werkt volgens hem niet. Ik neem aan dat mijn tandarts, doordat hij verbonden is aan de universiteit, goed op de hoogte is van de ontwikkelingen en weet waar hij over praat.

Het is verfrissend, dat het nog niet geheel bewezen is (volgens je tandsarts) zegt al genoeg. Je hebt ook minder sterke mondwaters...wist je dat spoelen met zoutwater ook werkt!

Listerine doet op zich wat het beloofd maar er zit een stof in die kankerverwekkend zou zijn [de naam van deze stof is me helaas ontschoten]. Mondwater Totaal van het huismerk van het Kruidvat heeft dit nadeel niet en heeft dezelfde werking.....en is ook nog goedkoper.

Heb zelf ook enige tijd mondwater gebruikt totdat ik ergens heb gelezen dat dit spul niet alleen de slechte maar ook de goede bacterien vernietigd.

of het werkt of niet daar zijn inderdaad veel discussies over. Het belangrijkste aan mondwater is dat er geen alcohol in moet zitten. Dit bevorderd mondkanker. Veel alcoholisten hebben daarom op termijn ook mondkanker. Als je bijvoorbeeld elmex gebruikt dan heb je geen alcohol en er zitten aminfluoride in. Een snel werkende fluoride.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100