Kan mijn schouder zo hevig pijn hebben gedaan van te weinig koolhydraten?

Een aantal jaren geleden heb ik een schouderblessure gehad. Daar heb ik nog altijd pijn van in mijn linkerschouder, die constant aanwezig is, zij het de ene keer meer dan de andere keer, maar ik heb er altijd wel door kunnen functioneren. Echter, de laatste maand was de pijn extreem erg, alsof er een bewegend scheermes in mijn schouderblad zat. Ik weet het eerst aan dat ik iets te fanatieke werkzaamheden had uitgevoerd. Maar ook na een periode van rust werd de pijn niet minder, maar juist erger.
Afgelopen weekend realiseerde ik mij ineens dat de verergerde klachten samenviel met het starten van een koolhydraatarm dieet (onder begeleiding van een diëtiste). Ik heb mij die maand strikt aan het dieet gehouden, en de benodigde vetten en eiwitten binnengekregen.

Nadat ik mij (afgelopen zaterdag) ineens bedacht dat de verergerde klachten in ongeveer dezelfde tijd zijn ontstaan dan het begin van het Kha dieet, heb ik voor het eerst een frietje genomen op zaterdagavond. Ook de dag daarna (Moederdag) heb ik gewoon meegedaan met het lekkers. Dus een klein stukje gebak, en hapjes, paar plakjes stokbrood etc.

Nu een dag later lijken mijn schouderklachten als door een wonder geleidelijk aan minder te worden. Ik weet van het risico op spierafbraak enzo, maar kan op internet niets vinden dat je er extreem pijn van aan je spieren kunt krijgen.
Kan ik werkelijk die pijn toename hebben gekregen van te weinig koolhydraten, en kan het daadwerkelijk ook zo snel weer herstellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan mogelijk spit zijn. https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/bewegen/acute-rug-nek-en-schouderpijn-gaat-meestal-vanzelf-over/?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100