Wat is de betekenis van neusverkoudheid?

Ik las op internet dat iemand al een virus (bijv. Corona) kan overdragen met simpele neusverkoudheid. Maar wát is neusverkoudheid? Is dat gewoon een loopneus? Is het een plaatselijke verkoudheid? Vanaf wanneer is er sprake van een neusverkoudheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een loopneus of een hoofd vol snot; neusverkoudheid kent verschillende fases. Een ontsteking van het neusslijmvlies en de bijholtes is vaak de oorzaak van dit leed. Het is gelukkig meestal na 7 dagen weer gedaan; de klachten zijn dan weer redelijk bijgetrokken en jij kunt weer opgelucht (door je neus) ademhalen! Een neusverkoudheid kan overigens ook een symptoom van een allergie zijn; huisstofmijt, pollen of huidschilfers van dieren zijn ook veroorzakers van een verstopte of een loopneus. In deze gevallen spreken we dan van een allergische neusverkoudheid.

Bronnen:
https://www.griepalert.nl/loopneus/
https://www.apotheekmaarheeze.nl/index.php...
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ziekte

Er is sprake van een neusverkoudheid als er een verkoudheidsvirus je neus is binnengedrongen. Dit virus zorgt ervoor dat het neusslijmvlies ontstoken raakt en opzwelt. De bloedvaatjes in je neus worden wijder en het ademen wordt moeilijker. Er komt ook nog eens extra vocht vrij en hierdoor zit je neus potdicht. Vaak ontstaat hierdoor hoofdpijn, oorpijn en als je afweersysteem hiertegen begint te vechten, ontstaat er meestal ook koorts. Een neusverkoudheid wordt veroorzaakt door virussen die meestal door middel van praten, hoesten of niezen worden doorgegeven van persoon tot persoon. Het virus hangt als het ware dus in de lucht en op die manier kan je het simpel inademen en raak je makkelijk besmet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100