Loop je een risico als je vlak langs een corona-snelteststraat fietst?

Mijn dagelijkse fietsroute loopt sinds kort langs een Corona sneltest straat, die op een stuk leeg industrieterrein is aangelegd. Het is vlak langs de weg, mensen rijden er met de auto in, blijven in de auto zitten, en worden getest door iemand in een beschermend pak die onder een partytent staat.

Het fietspad waar ik langs moet is zo'n 3 meter van deze tent af, loop ik een risico als ik hierlangs fiets? Het zijn wel allemaal mensen die Corona verdacht zijn en daarom zo'n test willen laten doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, gewoon afstand houden van mensen

Het is niet zo dat een teststraat vol zit met zwevende druppeltjes die alle het coronavirus bevatten. De afstand die je noemt (3 meter) is voldoende groot om veilig te zijn als je langs iemand fietst die Covid-besmet is. Die persoon (of personen) staan op grotere afstand, midden in de tent waar ze het raampje pas open doen voor de test. De kans dat er besmetting buiten de auto komt is aanwezig, maar dat dit verder komt dan een paar meter is zeer onwaarschijnlijk. Laat staan als het dan nog een weg moet afleggen naar buiten de tent, het fietspad op om daar iemand te besmetten. Je hebt op dat fietspad net zo veel kans om besmet te raken als wanneer je elders buiten loopt. Je loopt dus een risico, maar niet een verhoogd risico.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100