Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe werkt resveratrol tegen het coronavirus?

Ik had vernomen dat resveratrol overal is uitverkocht omdat het Corona zou doden. Hoe hebben wetenschappers dit getest en waarop is deze aanname gebaseerd?

3 jaar geleden
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Resveratrol remt de groei van het coronavirus. Wetenschappers van het UMCG ontdekten dit in celkweken. De in vitro resultaten zijn veelbelovend. Maar dat wil nog niet meteen zeggen dat patiënten hierdoor beter worden.

Relativering onderzoekers: “Deze resultaten hebben we tot nu toe alleen nog maar gezien in kweeksystemen. We hebben natuurlijk geen idee wat er gebeurt als je dit in echte mensen test. We weten ten eerste niet of we wel de juiste dosis kunnen bereiken in een patiënt; resveratrol vind je maar in heel lage concentraties in natuurlijke producten. Ten tweede weten we niet of resveratrol in de patiënt ook antiviraal werkt. Daar is klinisch onderzoek voor nodig op menselijke proefpersonen.”
(Lees meer...)
SimonV
3 jaar geleden
tinus1969
3 jaar geleden
Om dart in het juiste perspectief te zetten: bleekwater werkt ook in celkweek - maar dat betekent niet dat bleekwater ook een bruikbaar geneesmiddel is.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding