Wat is de betekenis van publieke binnenruimtes?

Het kabinet had gisteren bekend gemaakt dat iedereen vanaf 13 jaar dringend wordt geadviseerd om mondkapjes te dragen in publieke toegankelijke binnenruimten. Er wordt hard aan gewerkt om dit verplicht te stellen en er dus beter op kan worden gehandhaafd. Wat valt er allemaal onder publieke binnenruimtes? Betekent dit ook dat instanties zelf kunnen beslissen of mensen wel of geen mondkapjes moeten dragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De mondkapjesplicht geldt voor publiek toegankelijke binnenruimtes. Dat zijn o.a. supermarkten, musea en bibliotheken, liften, gemeentehuizen en eigenlijk alle gebouwen en ruimten waar iedereen vrij naar binnen mag lopen. De verantwoordelijken van die ruimten kunnen ook zelf nog maatregelen stellen en dar zelf extra toezicht op houden. B.v. een persoon tegelijk in een lift, eenrichtingverkeer in gangen door een gebouw, mondkapjes in en hotel. De extra maatregelen die de eigenaren stellen dinen dan ook wel onder diens eigen verantwoordelijkheid te worden gecontroleerd en nageleefd.

Bronnen:
https://nos.nl/artikel/2352226-mondkapje-m...

Om dat te bepalen moet u zich afvragen of het privé eigendom is. Als het privé eigendom is is het géén openbare/publieke binnenruimte en dus géén bezit van de gemeente/overheid. Instanties mogen wel zelf bepalen of ze mondneusmaskers verplicht stellen maar mogen en kunnen hier niet op handhaven. Door het opstellen van zo'n kledingvoorschrift mag men u weigeren. Een fijne dag en maak u niet al te veel zorgen <3 Ps. Laat u niet misleiden doordat men het over &quot;Publieke binnenruimte&quot; heeft. Dat is nl. het zelfde als &quot;Openbare binnenruimte&quot;. &quot;Publieke&quot; klinkt meer als &quot;waar veel mensen komen&quot; ipv &quot;Openbare&quot; dat meer klinkt als &quot;vrij toegankelijk&quot; zoals de openbare weg of de openbare bib. Zal wel te zot worden als ze het straks over &quot;Openbare of Publieke AH&quot; gaan hebben.

Toegevoegd op 28 november 2020 00:34: tekst
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Openbare_ruimte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100