Wat kan je doen als je bril door het dragen van een mondkapje beslaat?

Wie heeft hier tips tegen? Gelukkig reis ik niet zoveel met het openbaar vervoer en hoef ik zelden een mondkapje te dragen. Maar als ik eenmaal zo'n mondkapje draag, beslaat mijn bril meteen en zie ik dus vrij weinig. Hoe kan je een beslagen bril door het dragen van een mondkapje voorkomen of in ieder geval zoveel mogelijk beperken?

Weet jij het antwoord?

/2500

De beste en simpelste oplossing staat in je gootsteenkastje: afwasmiddel. Dit gaat condensatie tegen. Je smeert gewoon een klein beetje op je glazen en wrijft ze daarna schoon met een (brillen)doekje. Je kunt je bril ook even in het zeepsop houden als je de afwas gaat doen. Doe dit dan natuurlijk wel voordat je de vuile vaat in het water doet. Of gebruik scheerschuim. Wrijf beide kanten van je glazen in met wat scheerschuim en spoel dit daarna af met warm water. Koop een mondkapje met een buigzaam stukje bij je neus. Hiermee geef je het mondmasker meer vorm en sluit het beter aan. Draag het mondkapje zo dicht mogelijk bij je ogen en je bril zo laag mogelijk op je neus. De glazen beslaan zo minder snel.

Bronnen:
https://www.kruidvat.nl/blog/gezond-fit/be...

Het is belangrijk dat je mondkapje goed aansluit, dus het beste is om er eentje met een ijzerdraadje te gebruiken, zodat je adem niet richting je bril gaat.

Zet je bril een klein stukje lager op je neus en je bent er van af

Eerst mondkapje opdoen en dan de bril opzetten zodat deze op het mondkapje staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100