Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen een virus en een bacterie?

Zoals de naam al zegt, is het coronavirus een virus. Binnenkort wordt het weer kouder en is de kans aanzienlijk dat meerdere mensen ziek worden door een bacterie of virus. Maar waar zit het verschil 'm nou in?

3 jaar geleden
1.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Virus
Een virus is heel veel kleiner dan een bacterie. Een virus is een stukje genetisch materiaal met eiwitten eromheen. U zult vooral bekende virussen kennen zoals de griep of verkoudheid, buikgriep, waterpokken, COVID-19 en koortslip.

Bacterie
Een bacterie is een eencellig micro-organisme. Dit betekent dat dit één cel is die u niet met het blote oog kunt zien. Bacteriën verspreiden erg snel, omdat de cel van de bacterie zichzelf in tweeën kan delen. Niet alle bacteriën zijn slecht, er zijn ook goede bacteriën. In de darmen zitten bijvoorbeeld bacteriën die er voor zorgen dat uw eten goed verteerd wordt.
(Lees meer...)
SimonV
3 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Een bacterie is een eencellig levend organisme dat zelfstandig kan leven, groeien en vermenigvuldigen. Een virus is weinig meer dan een pakketje erfelijke informatie dat niet zelfstandig kan leven, groeien en vermenigvuldigen, maar daarvoor levende cellen infecteert ('kaapt').
(Lees meer...)
3 jaar geleden
Thecis
3 jaar geleden
kort, krachtig, correct. +

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding