Hoe reageren mensen met rhesus negatief bloedgroep op het COVID-19?

Ik las pas geleden dat ook je bloed groep kan bepalen hoe gevoelig je bent voor ziektes.
En dat mensen met bloedgroep A gevoeliger zijn voor het COVID-19 dan mensen met Bloedgroep O maar hoe reageren mensen met rhesus negatief bloedgroep op het COVID-19?

Want ze hebben het alleen over de Bloed groepen O,A,B, AB
( en niet over negatief of positief )

Is het immuunsysteem van iemand met bloedgroep A negatief anders,
dan die van Bloedgroep A positief ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is geen basis voor het idee dat er een link is tussen bloedgroepen en gevoeligheid voor ziektes.

Dat is nog niet onderzocht. Er is wel een indicatie dat mensen met type A-bloed vatbaarder kunnen zijn voor het nieuwe coronavirus (COVID-19). Maar ook hier is nog meer onderzoek nodig. Vertaald uit het Engels: Het ABO-bloedgroepsysteem maakt deel uit van het immuunsysteem. Waarom zou iemands bloedgroep vatbaarder maken voor COVID-19? Dit heeft te maken met hoe eiwitten op het oppervlak van coronavirussen aan de verschillende suikers op de oppervlakte-cellen binden, die hand in hand gaan met iemands bloedgroep. We weten dat sommige van de coronavirussen die vee infecteren, eiwitten op hun oppervlak hebben die zich binden aan suikers en suikers zijn wat bloedgroepantigenen dicteert. Als je bloedgroep A hebt, heb je een extra suiker op het oppervlak van je cellen, anacitosale glucosamine genaamd, die je niet hebt als je bloedgroep O hebt.

Bronnen:
https://www.forbes.com/sites/claryestes/20...

Het belangrijkste nieuwe onderzoek naar dit onderwerp kwam, in de vorm van een voorpublicatie, op 2 juni 2020 uit. Europese onderzoekers analyseerden 1.610 COVID-19 patiënten in ziekenhuizen in Italië en Spanje. De wetenschappers onderzochten of er genetische kenmerken zijn die de kans vergroten dat iemand met COVID-19 ernstige longproblemen krijgt. De onderzoekers vonden onder andere dat COVID-19 patiënten die zuurstof of een beademingsapparaat nodig hadden, opvallend vaak overeenkomsten hadden op de plek in het DNA die codeert voor de bloedgroep. De onderzoekers lieten vervolgens zien dat mensen met de bloedgroep A+ relatief vaak last hadden van ernstige longproblemen, terwijl mensen met bloedgroep O juist een kleiner risico liepen. Mensen met bloedgroep O lopen desondanks nog wel degelijk risico op ernstige klachten bij COVID-19. In Italië had 38 procent van de onderzochte patiënten met ernstige longproblemen bloedgroep O. In een Italiaanse controlegroep zonder vastgestelde COVID-19 had 47 procent bloedgroep O. De resultaten van het Europese onderzoek liggen in lijn met inmiddels gepubliceerd onderzoek uit een aantal ziekenhuizen in Wuhan in China, waarin werd gevonden dat COVID-19 patiënten in het ziekenhuis relatief vaak bloedgroep A hebben en relatief weinig bloedgroep O. Ook in een ziekenhuis in New York werd gevonden dat patiënten die positief testen op COVID-19 relatief vaak bloedgroep A hebben. De rhesusfactor is een andere soort bloedgroep, die aangegeven wordt met de letter D. Ben je (rhesus-D) positief, dan is de rhesusfactor D aanwezig. Ben je (rhesus-D) negatief, dan is de rhesusfactor D afwezig. In het dagelijks spraakgebruik valt ‘rhesus-D’ weg, en wordt enkel gesproken over ‘positief’ of over ‘negatief’. Er is dus geen apart onderzoek gedaan naar de bloedgroepen A- positief of A-negatief omdat het bij deze bloedgroep niet gaat om het aanwezig of afwezig zijn van de rhesusfactorD De verschillen van de immuunsystemen zijn niet afhankelijk van de bloedgroepen. Het immuunsysteem is het deel van het afweersysteem dat men gedurende zijn leven ontwikkelt.

Toegevoegd op 10 oktober 2020 13:30: bron
Bronnen:
https://www.gezondheidsplein.nl/menselijk-...
https://www.welingelichtekringen.nl/wetens...
https://www.hln.be/wetenschap-planeet/medi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100