Hoe vaak mag je de pil nemen op een dag?

Ik heb 2u na mijn pil diarree gehad, ik heb daarna een pil genomen uit mijn reservestrip. Vlak na die tweede reservepil heb ik weer diarree gehad. Moet ik nu weer een reservepil nemen of ben ik nog steeds beschermd?

Weet jij het antwoord?

/2500

1 keer! Waarom zou je nog een keer de pil nemen door diarree?

Niet meer dan twee keer. Over het algemeen ben je niet meer beschermd tegen ongewenste zwangerschap als je hebt moeten overgeven of diarree kreeg binnen drie à vier uur na de inname van de anticonceptiepil. De werkzame hormonen hebben het lichaam dan te snel verlaten waardoor ze niet of onvoldoende zijn opgenomen. De reservepil kun je het best innemen nadat de misselijkheid / buikkramp is weggetrokken. Maar blijft de diarree aanhouden of moet je meermaals overgeven, dan moet je die dag beschouwen als één waarop je bent vergeten een pil te slikken. Het hangt ervan af in welke week je bent wat dan gedaan moet worden. Dat kun je nalezen in de bijsluiter. Het veiligst is het om de eerstvolgende zeven dagen een extra vorm van anticonceptie gebruiken.

Ik zou een derde pil nemen. In principe kan het geen kwaad, maar ik zou er geen dagelijkse gewoonte van maken. Als je overigens de afgelopen dagen vaker dan één dag diarree hebt gehad, kan meer aan de hand zijn en is een condoom erbij aan te raden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100