Kan ik de stopweek inkorten?

Ik heb vanwege oud en nieuw 3 dagen langer de pil doorgeslikt. Achteraf was dit niet slim want ik stop en begin op vrijdag met de pil.

Ik wil nu dus eigenlijk mijn stopweek korter maken zodat ik weer vrijdag met de pil kan beginnen, alleen heb ik nog geen bloedverlies. Kan ik alsnog de stopweek inkorten ondanks dat er nog geen verlies is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan je de stopweek verkorten? De stopweek duurt 7 dagen. Het is de bedoeling dat je de richtlijnen zo veel mogelijk volgt. Maar je kan de stopweek ook verkorten. Bijvoorbeeld naar 5 dagen, 3 dagen of je kan de pil zelfs door blijven slikken. Je hebt dan helemaal geen stopweek. Wanneer je weer met een nieuwe strip begint is het belangrijk om deze iedere dag in te nemen en ook op de juiste tijden. Een pil vergeten kan nadelige gevolgen hebben. Zo wordt de kans op een ongewenste zwangerschap verhoogt. De stopweek verkorten vergroot de kans op een zwangerschap niet. Ook krijg je geen of een kortere onttrekkingsbloeding.

Bronnen:
https://zwangerbuikkramp.nl/stopweek-pil-v...

Ja, je kunt de stopweek verkorten. Je kunt tussen de 1 en 7 dagen stoppen. Je mag de stopweek nooit verlengen, dan is de pil niet meer betrouwbaar. Het feit dat je nog geen bloeding hebt gehad, maakt niks uit. Stel dat je weer gaat slikken en tijdens deze 3 weken wel gaat bloeden, maakt ook niks uit, je bent gewoon beschermd. https://www.sense.info/nl/condoom-pil-en-meer/pil/stopweek-overslaan-verkorten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100