Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe masseer je hoofdpijn weg?

Ik masseer vaak in de kuiltjes links en rechts van je voorhoofd en dat schijnt te helpen tegen hoofdpijn. Wat voor technieken zijn er om hoofdpijn weg te masseren?

Toegevoegd na 8 minuten:
Om de vraag iets breder te stellen. Hoe kun je met je handen je hoofdpijn verminderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

masseer je slapen. draai met je middelvinger en je wijsvinger rondjes doe het rustig. de hoofdpijn wordt dan snel minder.

Echt weg masseren doe je niet. Je brengt rust in iemands hoofd waardoor de oorzaak van hoofdpijn wegebt. Er zit ook verschil in spanning hoofdpijn en hoofdpijn door drukverschillen. En natuurlijk door ziekte. Je kunt hoofdpijn ook op andere manieren (de spanning stress) weghalen probeer maar eens gewone massage, rustige muziek, of gewoon een wandeling en of goed rustgevend gesprek. Hoofdpijn door drukverschil bijv. als er een lage of hoge drukgebied aankomt is vaak heftig maar kort van duur vaak helt 1 aspirientje dan ook al. Als je vaak hoofdpijn hebt houd dan bij wanneer als je de oorzaak weet (stress,drukverschil sneeuw op komst menstruatie etc.) is het makkelijker te bestrijden

met reflexologie, dan masseer je niet je hoofd, maar je voeten of je handen. ik kan dat niet uitleggen. er zijn reflexologen die het toepassen, en er zijn boeken over te koop.

Een ontspanningsmassage van nek, schouders en achterhoofd kan ook wonderen doen. Alleen is dat lastig om bij jezelf te doen. Als je iemand kunt vinden die het bij je wil doen is het een echte aanrader. Verder zijn er vele massagepraktijken waar je terecht kunt. Verder kun je via je zorgverzekering ook terecht bij diverse therapeuten die een specifieke massage kunnen geven. Het is in ieder geval de bedoeling dat de bovenste laag van je lichaam afwisselend zacht en dan weer wat steviger wordt gekneed en gerold. Wat bij mij ook nog wel eens help is om niet te masseren maar juist op de plek waar de hoofdpijn een continue druk uit te oefenen. Toegevoegd na 8 minuten: Wat ook nog wel eens help is met een rechte, gestrekte rug gaan zitten en je kin naar de borst buigen zodat er "ruimte" in je nek komt. Hierdoor voelt het alsof de spieren in je nek wat opgerekt worden en dat geeft een bepaalde ontspanning tussen je schouderbladen en in je nek.

Als je hoofdpijn 'achter je ogen' hebt, dan wil het nog wel eens helpen om aan het bovenuiteinde van je neus (dus boven je ogen zeg maar) heel hard te drukken. Dat geeft een soort verlichting.

als ik hoofdpijn heb zet ik mijn handen tegen mijn hoofd en druk zo hard ik kan en laat heel langzaam weer los, dan zet ik mijn vingers tussen mijn haren en trek zachtjes mijn haren omhoog, even vast houden en dan weer langzaam loslaten, dan weer drukken met beide handen vlakbei je slapen, en weer langzaam loslaten, je voelt de hoofpijn wegvloeien..probeer maar eens ..

voetzolen werkt bij mij beter dan hoofd masseren of het velletje (en de pees? eronder) tussen je duim en wijsvinger. alternatief en dat heeft niks met massage te maken: neusspray gebruiken als je mogelijk last hebt van hoofdpijn door drukverschillen in de lucht Toegevoegd na 2 minuten: mogelijk heb je last van drukverschillen als dat drukken boven je neus helpt....

met je hoofd naar beneden hangen, sjaaltje er strak omheen binden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100