Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan ik doen tegen extreem droge handen en slijmvliezen?

Sinds ik medicatie heb genomen, heb ik enorm droge huid en slijmvliezen. Ik drink meer dan genoeg, thee en water. Mijn lippen zijn ook meestal gesprongen van droogte. Op mijn handen zijn er soort eeltplekken die ook barsten in kloven. Mijn slijmvliezen (bovenste luchtwegen) zorgen al maanden voor een droge hoest als ik lang moet praten bv; bij een vergadering Dan is ook mijn stem aangetast, maar dat betert nadien weer.
Bloed is net onderzocht maar alles oké.
Krijg bij een manicure geregeld voedende baden en voed mijn handen ook goed met allerlei middelen. Het lijkt alsof mijn lichaam het vocht niet echt opneemt, raar is dat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Van binnenuit kun je het vochtgehalte helpen herstellen door het voedingssupplement duindoornbesolie te slikken. Een maand lang twee keer per dag tijdens de maaltijd een theelepel olie innemen en de volgende maand eenmaal per dag. Raadpleeg wel eerst deskundige of het verantwoord is om dit te gaan gebruiken, gezien jouw ziekte en medicijngebruik.

Bronnen:
https://www.gezondheidsnet.nl/overgang/las...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100