Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

De acupuncturist zegt dat ik een tekort in zowel ying als yang heb maar klopt dit wel?

Ik heb yin yang altijd voor me gezien als een weegschaal. Of hij staat gelijk of de ene is hoger dan de ander maar nooit beide hoog of laag . Hoe zit dit precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

De acupuncturist kan zeggen wat hij wil, hij kan(of hoeft) die claim toch niet te onderbouwen met enig wetenschappelijk bewijs.

Om te weten of het klopt wat hij zegt, moet je weten wat Yin is, en wat Yang is. Maar dat weet niemand - dat is de eerste reden waarom je nooit weet of het klopt. Als je al zou weten wat het zou inhouden, zou je ze moeten kunnen meten, of op z'n minst inschatten. Maar ook daarvoor is geen enkele methode bekend. Geen wonder, want als we al niet weten wat het zou moeten zijn, kun je niet verwachten dat het meetbaar is. Dit is dus een tweede reden waarom je nooit weet of het klopt. Wat hij zegt is dus onbekend. Niemand weet of het klopt, niemand weet of het onjuist is. Of, wat ik eigenlijk wil zeggen: hij heeft geen gelijk en hij heeft geen ongelijk. Vergelijk het met iemand die zegt: "kijk, daar rijdt een auto, en de richting waarin hij rijdt is blauw". Maar richtingen hebben geen kleur. Dus klopt het wat hier wordt gezegd, of klopt het niet? Eigenlijk dus geen van beide. Met de uitspraak van deze acupuncturist is het net zo.  

Of yin en yang een evenwicht zijn, of iets dat allebei hoog of laag kan zijn, is afhankelijk van wat je zelf wilt geloven. Het bestaan van yin en yang is, net als het effect van acupunctuur, niets meer dan geloof. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor. Blijkbaar geloven jij en je acupunturist verschillende dingen, maar geen van beide "klopt" het.

Allerlei biologische processen zorgen in ons lichaam voor de nodige energie. Bij te weinig energie, ontstaan allerlei vage klachten. Ook moet de energie in evenwicht zijn ,de ying en yang of hoe je het ook moge noemen. Is de ene sterker dan de ander, ontstaan er klachten. Bij een groot te kort aan energie ontstaat er een burn/out. Of wel een te kort aan energie. Een te kort aan energie kan worden aangevuld met je normale dagelijkse energie. Is het te kort veel groter, dan door je reserve energie. Is het nog erger, dan met je levens energie. Omstandigheden, je karakter en vaak je hooggevoeligheid, kunnen je energie aanzienlijk verstoren, dat heel vaak eindigt in een forse burn/out.. Kenmerken daar weer van, zijn concentratie problemen, slaapproblemen, eetstoornissen, verslavingen, altijd moe opstaan. spier en gewrichtspijnen, ontstekingen, maag en darm problemen, lage rugklachten, nekklachten. Van een heel klein beetje, tot ziekenhuisopnamen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100