Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is de goede verhouding om zelf kurkuma capsules te maken ?

ik lees veel over zelf kurkuma capsules maken , maar ik zie nergens de verhouding er van. weet iemand wat de verhouding is van kurkuma met zwarte peper ? want ik wil graag zelf die capsules maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens de sites die zich hier mee bezig houden ; 9:1 (dus 9 delen Kurkuma op 1 deel zwarte peper).

Bronnen:
http://www.naturalice.eu/naturaliceNL/gezo...

Het is echter curcumine die zorgt voor de geneeskrachtige werking van kurkuma. Er is ongeveer 2% curcumine aanwezig in kurkuma. Dat betekent dat je voor 1.000 mg tabletten kurkuma slechts 20 mg curcumine krijgt. In een bepaalde studie werden 121 patiënten die een overbruggingsoperatie ondergingen een supplement met 4 gram curcumine gegeven enkele dagen voor tot na de operatie. Een andere groep patiënten kreeg een placebo. Dat is een stukje uit de bron. Dus als je willen aan de hoeveelheid komen, die wordt gebruikt in een gemiddeld wetenschappelijk onderzoek. Dan heb je zo'n 200 gram kurkuma per dag nodig om 4 gram curcumine te halen. En dat is dan nog maar een gemiddelde. Er zullen ook kurkumapoeders verkijgbaar zijn die slechts 1 - 1.5% curcumine bevatten.

Bronnen:
https://gezonderleven.org/kruiden/voordele...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100