Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe werkt een sapvasten kuur precies?

En heeft het zin? Wie heeft er ervaringen mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een sapvastenkuur duurt een week tot een dag of tien. Er zijn verschillende varianten, waaronder de citroensapkuur maar meestal wordt er een gecombineerde groeten- en fruitsapkuur mee bedoeld. Omdat je er nogal rigoureus je darmwerking mee beïnvloedt is het verstandig om een aantal dagen voor te bereiden door het gebruik van koffie, thee, alcohol en suiker af te bouwen, alsmede een aantal andere als ongezond te boek staande voedingsmiddelen te mijden. Doe je dat niet dan is een knallende hoofdpijn je deel zodra je begint. Althans, dat is mijn ervaring. Heeft het zin, was je vraag. Om af te vallen niet. Natuurlijk val je een aantal kilo's af als gedurende één à twee weken je voedsel uit een liter of twee vocht bestaat waarvan de helft uit sap. Maar die kilo's vliegen er nog sneller weer aan zodra je met de kuur bent gestopt. Voor het reinigen van het lichaam is geen enkel bewijs. Wel kan zo'n kuur een weldadige invloed op het functioneren van je geest hebben. Vooral als je voldoende lichaamsbeweging neemt en regelmatig de frisse lucht ingaat voel je je helder en scherp op een prettige manier, als het een beetje meezit. Ook daarvoor is het handig om je voor te bereiden. Zie zo'n sapkuur als een korte periode van meditatie en de kans is groot dat je er mentaal van opknapt.

Bronnen:
http://www.citroensapkuur.nl/reinigen.php
http://www.dietenlijst.nl/dieten/sapvasten/

een sapvastenkuur geeft disbalans in je lichaam. het werkt verstorend op allerlei processen. het heeft geen zin, ik heb er ervaring mee. wat ik wel een aantal jaren deed en als prettig heb ervaren was één dag per week alleen sap drinken. ik was destijds goed gezond, werkte alle dagen en deed aan hardlopen. je zou het eens een paar weken 1 dag p/w kunnen proberen en kijk hoe het je bevalt.

Sapvaste kuur is niet om je lichaam te reinigen,zoals al gezegt is.En dat je lichaam zich zelf reinigt klopt wel maar niet genoeg.Je kunt het een handje helpen met Detox,tegen stoffen die het lichaam soms niet alleen aan kan,zoals luchtverontreiniging.nicotine.alcohol.medicijnen. enz.Detox reinigt het lichaam al sinds mensenheugenis,en kan dagelijks genomen worden.

Een sapvasten kuur ontgift en stimuleert je lever. Je lever is een heel belangrijk orgaan en telt twee fases van ontgifting. Je lever zet schadelijke toxines om in onschadelijke toxines door een bepaald Enzym genaamd P450 hierdoor verlaten onschadelijke toxine het lichaam merendeel via de nieren ( wateroplosbaar ) en als urine via de gal met de ontlasting. Wat zijn toxines? - Medicijnen - Roken - Alcohol - Geraffineerde suikers - Additieven ( e nummers, glucose fructose siroop, zoetstoffen zoals Aspartaam etc. ) - Amalgaamvullingen ( Kiezen ) - Hormonen in voeding - Toxines PCB's uitlaatgassen, luchtverontreiniging - Zelfs eten wat niet helemaal verteerd levert toxines op En er zal vast wel meer zijn waar ik even niet op kom.. Je lever moet dit soort toxines allemaal verwerken, maar ook al is lever een wonderbaarlijk orgaan. Ook je lever kent zijn grenzen. Als je dus slecht voor jezelf zorgt en je constitutie ( lichaamstype ) is genetisch wat minder snel in ontgifting dan stapelen de gifstoffen zich op in je lichaam, voornamelijk in je vet. Als dit jarenlang gebeurd kan je dus allerlei ziektes krijgen dit omdat je lichaam en je lever niet meer in staat zijn om een bepaald Homeostase ( natuurlijk evenwicht ) te behouden. Onderstaande link is een kuur van groene groente, groene bonen, groene zaden en groen fruit. Dit omdat groene natuurlijke producten van nature Chlorofyl bevat Wat een sterk vermogen heeft om gifstoffen op te nemen. Succes

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100