Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe heet het antikater middel van Dr. Vogel?

Ik las in een van de gestelde vragen een antwoord over middeltjes die een kater verlichten. Iemand noemde hierbij een middel van Dr. Vogel, maar wist de naam van het middel niet. Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn binnen de klassieke homeopathie verschillende middelen tegen een kater. Conium maculatum, Agaricus muscarius, Ranunculus bulbosus, Veratrum album, en nog veel meer. Maar bovenaan de lijst staat het middel Nux vomica. Dat komt doordat dit middel bij uitstek geschikt is voor de combinatie van klachten: - alcoholmisbruik - geïrriteerdheid - vermoeidheid - met rust gelaten willen worden - snel geprikkeld - futloos - hoofdpijn met misselijkheid Het beste kan je een 30C-potentie van Nux vomica gebruiken. Enkele korreltjes in water oplossen en elk half uur een slokje drinken, tot je je weer wat beter voelt.

Bronnen:
http://robwillemse.nl/homeopathie/artikele...

ik was diegene, ik denk dat het Nux Vomica is, maar twijfel nog steeds, vraag het bij de drogist, daar weten ze het wel.