Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het volgen van een online meditatie cursus (bijv. www.vipassana.com) ook zinvol zijn? Je doet het dan alleen met online-begeleiding.

Ik heb als moeder van 2 kinderen nl. niet zoveel tijd
om naar een meditatiecentrum te gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk kan dat zinvol zijn. Ik zou het uitproberen. Het kan een mooie oplossing zijn als je weinig mogelijkheid hebt om weg te gaan en misschien is de drempel ook lager voor je. Ik vind het wel een goed idee en ga ook eens kijken op de site.

Je zou als moeder van 2 kinderen nu juist die tijd voor jezelf moeten nemen. Wat doe je 's avonds? Is er dan niemand anders bij de kinderen? En wanneer wil je dan mediteren? Dat gaat echt niet lukken met twee kinderen in de buurt. Dus zul je die tijd voor jezelf toch moeten nemen. Maar wat je vraag betreft: Natuurlijk kun je wel op die manier leren mediteren. Maar je moet je inschrijven, het is in het Engels en ik weet niet of het wat kost. Er zijn genoeg andere "lessen". http://www.nieuwetijdskind.com/meditatieoefeningen-voor-beginners http://www.mediteer.nl/ Je moet het namelijk zelf doen.

vaak daalt de motievatie na een tijd!