Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wie weet de Nederlandse vertaling van het Duitse 'Grünlippmuschel Kapseln'?

'Grünlippmuschel Kapseln' zijn (Homeopatische?) capsules uit Nieuw Zeeland, die in staat zijn om je gewrichten soepeler te maken. Ze zijn schijnbaar vervaardigd uit een bepaald soort mossel welke alleen in Nieuw Zeeland voorkomt.

Weet iemand hier de werkelijke Nederlandse vertaling van? Want letterlijk vertaald weet geen enkele Nederlandse drogisterij of apotheek wat het is of wat er mee bedoeld word.

Kent iemand deze capsules?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
5.7K
Amadea
8 jaar geleden
In Duitsland kennen ze het wél: http://www.amazon.de/Sanct-Bernhard-Gr%C3%BCnlippmuschel-Kapseln-500-Kapseln/dp/B0080ERB00

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Toch wordt het in het Nederlands rechtstreeks Groenlipmossel genoemd. En de Latijnse naam is Perna canaliculus.

Deze mossel dankt zijn naam aan de groene schelprand. Hij komt alleen voor in de extreem schone wateren van de Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland.

Je kunt capsules met Groenlipmosselextract bijvoorbeeld hier bestellen: http://www.vitaminesperpost.nl/Groenlipmossel-extract.html?utm_source=google&utm_medium=shopping&utm_campaign=productfeed&gclid=CMzrqPGA2MYCFTDLtAodxOIMSQ

Toegevoegd na 7 minuten:
Het blijkt zelfs in het assortiment van De Tuinen te zitten, dus er is best eenvoudig aan te komen: http://www.detuinen.nl/groenlipmossel-500-mg.html
(Lees meer...)
Amadea
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Ge-wel-dig dat je zoveel moeite hebt willen doen om mij te helpen aan een antwoord. Eigenlijk is het achteraf een verklaarbare vertaling maar mijn Duits is ontzettend slecht. En dan wordt opzoeken op internet al snel heel moeilijk. Ik heb de capsules meteen aangeschaft bij 'De Tuinen'. Tijdelijk ook nog eens met 50% korting. (We blijven Nederlander toch?) Ik hoop nu snel van de pijn in mijn nek en hoofdpijn af te zijn. Bedankt!

Andere antwoorden (1)

Deze soort kent geen Nederlandse naam, voor zover ik kan nagaan. Bij ons zul je de latijnse naam moeten gebruiken: Perna Canalicula.

Hooguit zou je kunnen proberen of iemand de Groenschelpmossel kent, maar dat is dus niet de officiële naam.
 

Toegevoegd na 1 minuut:
 
Of probeer te vragen naar de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel. Wie weet gaat er dan bij de verkoper een lichtje rinkelen.
 

Toegevoegd na 4 minuten:
 
En zie, hij blijkt wel degelijk groenlipmossel te worden genoemd. Een zoektocht op die naam levert namelijk vele treffers op:
http://www.groenlipmossel.nl/
http://groenlipmossel.com/
http://www.bewegenzonderpijn.com/de-groenlipmossel/

En nog veel meer treffers die gaan over de toepassing van groeplipmossel bij artrose.
 
(Lees meer...)
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding