Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie weet de Nederlandse vertaling van het Duitse 'Grünlippmuschel Kapseln'?

'Grünlippmuschel Kapseln' zijn (Homeopatische?) capsules uit Nieuw Zeeland, die in staat zijn om je gewrichten soepeler te maken. Ze zijn schijnbaar vervaardigd uit een bepaald soort mossel welke alleen in Nieuw Zeeland voorkomt.

Weet iemand hier de werkelijke Nederlandse vertaling van? Want letterlijk vertaald weet geen enkele Nederlandse drogisterij of apotheek wat het is of wat er mee bedoeld word.

Kent iemand deze capsules?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toch wordt het in het Nederlands rechtstreeks Groenlipmossel genoemd. En de Latijnse naam is Perna canaliculus. Deze mossel dankt zijn naam aan de groene schelprand. Hij komt alleen voor in de extreem schone wateren van de Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland. Je kunt capsules met Groenlipmosselextract bijvoorbeeld hier bestellen: http://www.vitaminesperpost.nl/Groenlipmossel-extract.html?utm_source=google&utm_medium=shopping&utm_campaign=productfeed&gclid=CMzrqPGA2MYCFTDLtAodxOIMSQ Toegevoegd na 7 minuten: Het blijkt zelfs in het assortiment van De Tuinen te zitten, dus er is best eenvoudig aan te komen: http://www.detuinen.nl/groenlipmossel-500-mg.html

Bronnen:
http://www.bewegenzonderpijn.com/de-groenl...

Deze soort kent geen Nederlandse naam, voor zover ik kan nagaan. Bij ons zul je de latijnse naam moeten gebruiken: Perna Canalicula. Hooguit zou je kunnen proberen of iemand de Groenschelpmossel kent, maar dat is dus niet de officiële naam.   Toegevoegd na 1 minuut:   Of probeer te vragen naar de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel. Wie weet gaat er dan bij de verkoper een lichtje rinkelen.   Toegevoegd na 4 minuten:   En zie, hij blijkt wel degelijk groenlipmossel te worden genoemd. Een zoektocht op die naam levert namelijk vele treffers op: http://www.groenlipmossel.nl/ http://groenlipmossel.com/ http://www.bewegenzonderpijn.com/de-groenlipmossel/ En nog veel meer treffers die gaan over de toepassing van groeplipmossel bij artrose.  

Bronnen:
https://de.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%BCnsch...
https://en.wikipedia.org/wiki/Perna_canalicula
https://nl.wikipedia.org/wiki/Perna_canalicula

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100