Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je een allergische reactie krijgen van accupunctuur?

Vorige vrijdag met mijn zoontje van 4 (die ernstige huidproblemen heeft) naar een nieuwe dermatoloog geweest. Die zat onmiddellijk, nog voor we konden protesteren, met accupunctuur naalden in zijn lichaam (van die electronische, blijkbaar bestaat dat ook al). Die middag is hij meer dan gewoonlijk in uitslag gekomen, met rode vlekjes op zijn hoofd (had hij de windpokken nog niet gehad, ik zou denken dat het de windpokken zijn). Nu ook "natte plekken" op de zijkant van zijn hoofd.

Ik ben enorm bang dat hij door die accupunctuur een allergische reactie gekregen heeft. Is dit mogelijk? Hij is enorm gevoelig en allergisch voor zowat alles en nu ben ik aan het panikeren dat die charlatan dermatoloog hem een allergische reactie gegeven heeft met die naalden.

Is dit mogelijk, kun je een allergische reactie krijgen van accupunctuur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Blijkbaar wel:Ten slotte is acupunctuur ook niet zonder risico. Er zijn rapporten over long- en blaaspuncties, gebroken naalden en enkele allergische reacties op naalden die bepaalde stoffen bevatten.

Bronnen:
http://nederlands.skepdic.com/dict_acupunctuur.htm

De dermatoloog had nooit zonder overleg de naalden mogen gebruiken. Als je gevoelig bent voor bepaalde metalen (bijvoorbeeld nikkel), kun je door acupunctuurnaalden een allergische reactie krijgen. (Misschien was er echter sprake van een versterkte reactie van de symptomen. Die moet na een dag wel weer verdwenen zijn.)

Bronnen:
http://www.acupunctuurenzo.nl/nieuws.php?page=10
http://www.all4naturalhealth.com/acupunctu...
http://www.mumsnet.com/Talk/general_health...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100