Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kun je door staaltabletten te slikken je hemoglobinewaarde laten stijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je ijzergebreksanemie hebt en je gebruikt ijzersuppletie, doorgaans ferrofumaraat, dan stijgt je hemoglobine. Bloedarmoede kan meerdere oorzaken hebben. Ook de bepaling van foliumzuur, vitamine B12 en MCV (de gemiddelde grootte van de rode bloedcellen) is van belang om de oorzaken te achterhalen.

Dit is doorgaans een veel gebruikte medicatie bij bloedarmoede, maar je kunt veel voorkomen door op je voedingspatroon te letten. Voldoende bladgroente, op tijd je fruit enz.

Als je een chemokuur hebt gehad, dan heb je maanden daarna nog 'bloedarmoede'. Niets aan doen, komt vanzelf goed.

toch moet je daar mee oppassen want teveel ijzer is ook niet goed. Je kunt beter je bloed laten prikken en aan de hand van de uitslag ijzerpreparaten nemen. wat ook een fijn middel is is Floradix een natuurlijk drankje dat vrouwen na een bevalling nemen om aan te sterken. Het beste is mengen met fruitsap. Het heeft mij goed geholpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100