Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is Bach rescue spray houdbaar tot de uiterste houdbaarheidsdatum of is het na opening maar een aantal maanden houdbaar??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is wettelijk verplicht om overal een houdbaarheidsdatum op te zetten, daarom staat dit ook op de Bach flesjes. Voor de werking van de Remedies is deze datum niet van belang. Ze blijven goed werkzaam en ze worden zelfs nog sterker qua kracht en energie. Dus zeker niet wegdoen, maar gewoon blijven gebruiken.

Houdbaarheid / wijze van bewaren De vervaldatum (t.h.t. einde) staat vermeld op de verpakking en/of het etiket. Het product donker bewaren bij kamertemperatuur (15-25 ºC). Buiten bereik van kinderen houden. Toegevoegd na 1 minuut: Als je het na opening donker en bij kamertemperatuur (15-25 ºC) bewaart dan zal hij houdbaar zijn tot de vervaldatum...

Bronnen:
http://www.gezondheid-aanbiedingen.nl/Webw...

Op de verpakking staat vaak tht of tgt, dat betekent tenminste houdbaar tot en tenminste te gebruiken tot. Bij tenminste houdbaar tot garandeert de fabrikant de geur en/of smaak van het product niet meer, maar de kans is klein dat je er ziek van wordt. In het geval van de spray is de werking niet meer 100% gegarandeerd. Zoals bij Smarties en chocoladeletters. Bij tenminste te gebruiken tot kun je ziek worden, dit staat vaak op vlees en vers producten.