Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

werkt zout in een schaafwond echt?

Geneest een schaafwond sneller/mooier door er zout in te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Proberen maar! Het ontsmet de wond waardoor hij sneller zou kunnen genezen. Tegenwoordig hebben we betadine, wel zo prettig. Zout in een wondje is zo pijnlijk!

Ik zou er liever iets als Nestosyl op smeren. Zout ontsmet weliswaar maar kan littekens veroorzaken.

Ja, een maand geleden was ik op Malta en knalde met mijn tenen tussen de rotsen die ik aan het beklimmen was. Tenen open maar gelukkig was daar een zoute zee; het prikt maar merkte dat de wond sneller hertelde dan dat ik hier op straat zou zijn gevallen.

Een schaafwond goed schoonmaken met kraanwater is het eerste verdiend voor de genezing. Zout werkt inderdaad antibacterieel, onttrekt vocht aan de wond en laat de vaatjes samentrekken waardoor het bloeden gestelpt wordt. Vroeger werd om die redenen aluin, sulfaatzout, gebruikt bij scheerwondjes.

Zoals ik hier al lees. Idd, een héél klein beetje zout bij water doen. En dat gebruiken om de schaafwond uit te spoelen of héél verzichtjes ui te kuisen. Best gewoon zoutoplossing van de apotheek gebruiken. Dat is door erkende labo goedgekeurd. En daar mag je ook u ogen mee uitspoelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100