Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik tegen prikkelhoest doen?

Ik heb nu al 2 dagen last van hoesten. ik hoest ook vaker slijm op en mijn keel begint enorm zeer te doen. Ik heb al een hoestdrankje genomen tegen de kriebelhoest en al vaker op een snoepje gezabbeld. wat kan ik nog doen? en hoe kan ik het de volgende keer voorkomen want het is echt geen pretje...

Weet jij het antwoord?

/2500

Vul een uitgeholde ui met bruine suiker en zet die naast u op een schoteltje of in een kopje. Of Maak een dikke siroop van water en heel veel suiker. Neem daar af en toe een slokje van. Of Warm wat Oudbruin bier op en doe er net zoveel bruine suiker bij totdat het een stroperige massa wordt. Neem er af en toe een lepel van.

Koop van VSM Tussistin. De tabletten helpen bij vastzittende hoest én kriebelhoest, ze verminderen de hoestprikkel en slijmvorming en verzachten je keel. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen. Ook verkrijgbaar als siroop, zowel in gewone als in suikervrije variant. Bij mij hielp dat heel goed. De volgende keer kan je proberen het te voorkomen door bij de eerste verschijnselen direct te beginnen met het slikken van Nisyleen. Dat is ook van VSM.

Emke ik heb dat ook al mee gemaak dus neem twee keer perdag tragietol (ik weet niet hoe je het schrijft) en neem ee hoest drankje ik sweerje het is binnen een week al vermindert

Tijmsiroop?

Gebruik een middel wat de hoestprikkel dempt. Dit kan een middel zijn wat codeïne bevat of een ander middel met een hoestprikkeldempende werking. Darolan is een goed middel om te gebruiken. Dit merk heeft capsules die ca. 8 uur lang werken.Lees altijd eerst goed de bijsluiter voordat je een van deze middelen gaat gebruiken. Bel anders morgen even de assistente op van de huisarts. Via de huisarts kan je een recept krijgen. Dan ben je er snel vanaf.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Probeer eens dennenknopsiroop (Kruidvat) werkt verzachtend. Verkomen kun je een verkoudheid bijna niet. De ene is er vatbaar voor de andere niet. Ligt ook aan je weerstand. Goede voeding, vitaminen mineralen etc maar ook dit is geen garantie dat je niet verkouden wordt.

probeer eens een theelepel honing op het moment dat de hoest begint. succes.

Af en toe een lekker dropje. Dropjes zijn gemaakt van zoethoutwortelextract en kunnen goed werken op de prikkel van hoest en slijm. Dr. Vogel heeft ook hoestpastilles op basis hiervan.

Om het te voorkomen kun je eens kijken of de luchtvochtigheid in je woonkamer en slaapkamer niet te laag is. Als dat minder dan 40% is kun je last van je slijmvliezen krijgen. Je kunt dit verhelpen door een luchtbevochtiger aan te schaffen.