Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat is quantum touch?

er wordt tegenwoordig veel reclame gemaakt over quantum touch ivm genezing van klachten en pijnreductie. wat is dat juist? zijn er bewijzen voorhanden dat dit effectief werkt?

Toegevoegd na 4 dagen:
als ik bewijzen bedoel, bedoel ik natuurlijk niet alleen wetenschappelijke bewijzen. dit is één referentiekader waarbinnen je iets kan bewijzen, volgens mij zijn er veel meer referentiekaders die eveneens nuttig zijn. referentiekaders zijn tijdsgebonden, en in elke tijd wordt er geloofd dat datgene wat op dat moment toonaangevend is, ook het enige juiste is. Duizend of misschien zelfs honderd jaar later gelooft men weer iets anders en lacht me om wat mensen vroeger geloofden. Zo'n referentiekader is best gevaarlijk, en kan zelfs leiden tot extremisme, waarbij al hetgeen wat tegen de eigen overtuiging spreekt meteen met de grond wordt gelijk gemaakt. Of erger : er zijn al mensen vermoord omdat ze er niet in meegingen (bv. destijds omdat ze beweerden dat de aarde niet plat was), net zoals dat gebeurd is omdat ze een bepaald geloof niet voldoende trouw waren etc. Tja.
Maar goed, er bestaan voor mij geen goede of slechte antwoorden, het beste antwoord zal datgene zijn wat me de helderste omschrijving geeft.
Wat uiterst interessant is om te lezen : heb je zelf (dus bij jezelf) al de goede of minder goede gevolgen van quantum touch ervaren (of helemaal geen gevolgen is ook mogelijk natuurlijk).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weet je, wat bedoel je met bewijzen? Een van te voren uitgestippelde weg, om bewijzen te krijgen? Een gedegen onderzoek vooraf, om daarna met meerdere personen de resultaten te bekijken, te testen, te onderzoeken? Tijdens handoplegging, is er ineens zo uit het niets, iets dat kan helen. Dat pijn kan weg halen, of verminderen, dat spieren, gewrichten, bindweefsel kan beinvloeden. Sinds een jaar ben ik ook met dit soort zaken bezig en ik kan het totaal niet verklaren, niet eens begrijpen. maar ik zie de resultaten voor me. Maar het merendeel van de mensen, ook hier op G.V. kan er totaal niets mee en verwijst het naar het land van fabeltjes en oplichters. Iedere aanraking van de ene mens aan de ander, veroorzaakt een reactie. veel van dit soort reacties kunnen we prima verklaren, zelfs de meeste z.g.n. spirituele reacties. Een mens zit zeer ingewikkeld in elkaar. Slechts een welgemeende handdruk, kan je hele dag goed maken, slechts met een arm om je schouders, kan je veel verdriet los laten, slechts een glimlach kan je leven voorgoed veranderen, laat staan een liefdevolle handopleging. Indien je bij iemand voor maanden lang de pijn kan weg nemen, kan nog steeds toeval zijn, maar als die zelfde persoon al 10 jaar onder behandeling is bij specialisten en de pijnstillers geen invloed meer hebben en dag en nacht pijn heeft, tot het moment van handoplegging, is dit dan bewijs? Voor velen niet, voor mij wel, immers, we kennen de mendische geschiedenis van deze patiënt van de 10 jaar er voor. Toegevoegd na 1 minuut: mendische- medische Toegevoegd na 9 uur: Een jaar of 15 lang had ik een vetknobbel op mijn linker duim, had er niet zo veel last van, maar moest het niet stoten. Daar ik helemaal gek ben op proefjes, besloot ik iedere avond het bultje aandacht te geven, me te concentreren en daarna met mijn vingertoppen het licht aan te raken. Na een paar weken gaf ik het op, geen resultaat. Toen ik weken later er weer aan moest denken, naar aanleiding van een vraag hier op G.V.keek ik naar mijn duim en het vetbultje was weg en is nog steeds weg. En hij was zo groot als het topje van mijn pink, dus best wel een flinke.

Dit is een manier om met je handen te genezen of pijn te verminderen en er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat het werkt. Toegevoegd na 10 minuten: Ik lees dit op een website: (...) Naast herschikking van botten worden pijn en ontstekingen snel verminderd, terwijl organen, systemen en klieren in evenwicht worden gebracht. (...) Over het algemeen is herschikking van botten alleen nodig na een flinke klap en kan dit met gipsverband worden gedaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Handoplegging

Quantum Touch is een methode die ook wel de 'helende handen' wordt genoemd. Het is een mogelijkheid om pijn aanzienlijk te verminderen en het genezingsproces te versnellen. De behandelaar legt zijn/haar handen op de plaats van het lichaam waar zich de klacht bevindt. Door middel van speciale ademhalingstechnieken wordt de trillingsfrequentie in zijn/haar handen sterk verhoogd, wat vervolgens dan met behulp van resonantie door gegeven wordt aan het lichaam van degene die behandeld wordt. Hierdoor wordt het zelfhelende vermogen enorm gestimuleerd. Onze lichaamseigen biologische intelligentie zorgt ervoor dat er gebeurt wat noodzakelijk is om te genezen. Toegevoegd na 11 minuten: Er zijn geen bewijzen dat het ook effectief werkt. Enkel ervaringen van mensen. Deze bijvoorbeeld: http://quantumtouch.123forum.nl/borstkanker-mijn-ervaringen-met-quantum-touch-t135.html

Bronnen:
http://www.totaalbalans-info.nl/wat-is-qua...

Er zijn geen bewijzen dat het effectief werkt. Een beetje hetzelfde als met acupunctuur. Het is een alternatieve behandeling waardoor er een hoop mensen sceptisch tegenaan zullen kijken. Het is lastig om hier bewijs van vast te leggen. Er word wel visueel bewijs aangeleverd (zie site bron) maar tjsa, daar kan ook ieder van zeggen wat hij er van vind.

Bronnen:
http://www.quantumtouch.nu/scoliose.html

Ik kan je wel een bewijs laten zien met Quantum Entrainment wat niet met energie werkt. Hier is de link van het filmpje waar jij zelf je eigen bewijs kunt ervaren. http://youtu.be/sz6uDcTbaJA Nog even dit: Zelfgenezing kan de uitgaven in de zorg gigantisch reduceren: http://geneesjezelf.nl.ae (non profit website) Toegevoegd na 1 week: Kortom wie twijfels heeft kan het gewoon zelf gratis testen.

Bronnen:
http://geneesjezelf.nl.ae
http://youtu.be/sz6uDcTbaJA

kwakzalverij; dit zal wel niet gezien worden als een goed antwoord doch het enige juiste.