Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom staat er op het doosje van Ibuprofen: niet in te nemen door mensen die overgevoelig zijn voor ibuprofen?

Ik kwam het laatst tegen op het doosje en vond het wel raar.

Toegevoegd na 3 minuten:
Het is echt waar! Echt, echt, echt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Of het is voor de heel domme mensen of het is een fabrieksfout

Is ook raar. Want je weet het pas als je het genomen hebt. Maar uit juridische overwegingen vermelden fabrikanten dit soort teksten. Staat op elke bijsluiter van medicijnen die ik ooit zag.

Dit doen fabrikanten om zichzelf in te dekken. Een bekend verhaal is de vrouw die haar kat in de magnetron deed. Ze spande een rechtzaak aan omdat in de gebruikershandleiding niet had gestaan dat ze geen huisdieren in de magnetron moest stoppen. De vrouw won de zaak.

Dat is omdat ibuprofen in dit geval niet alleen de productnaam is, maar ook de stofnaam. Dus als je allergisch bent voor de stof ibuprofen, moet je niet de pijnstiller, het product, Ibuprofen nemen. En ja, het is natuurlijk erg logisch, maar het moet erop staan.

Dit is in verband mensen die maagklachten hebben of hogebloed druk ,en hartkwallen ibuprofen werkt heel erg bloed verdunnen namelijk . Als men naar tandarts raad die ook af in verband te risico voor hevige nabloeding Toegevoegd na 1 uur: Zo als kan zien staat het er standaard op.

Dat staat er inderdaad op voor juridische redenen. Dat is wel met meer producten zo, met lachwekkende gevolgen. Zo zul je tegenwoordig op een magnetron zien staan dat deze niet geschikt is om je natte huisdier in op te drogen. Ik ben overigens overgevoelig voor ibuprofen, is geen pretje.

het staat wel vaker op verpakkingen ,"niet in te nemen door " Staat als het goed is ook bij Betadine zalf :"niet gebruiken bij jodiumallergie ". Nu weet ik uit mezelf dat ik een flinke Ibuprofen allergie heb,en heb dat ook in dossier,mobiel, agenda,en op sleutelhanger staan,(ben door 400 mg bewusteloos geraakt,nadat ze mij dat in ziekenhuis hadden gegeven,door de blaren en verkleuringen op mijn huid ,zijn ze erachter gekomen dat het daarvan was,ook daarna bewezen). Tevens is het zo dat veel medicijnen onder andere naam verkocht worden,met dezelfde stofnaam (diclofenac-voltaren,panadol-paracetamol,aleve-ibuprofen).

Je kunt het maar beter driedubbel duidelijk vermelden dan problemen krijgen (als consument omdat je het niet doorhebt omdat het doosje misschien lijkt op een andere verpakking; als fabrikant omdat een overgevoelige consument je aanklaagt). Ik had laatst een kaasje met walnoten, toen voelde ik me wel bekocht: "kan sporen van noten bevatten". Ja, die vermelding is verplicht bij alles waar notensporen in kunnen zitten, maar het voelde een beetje alsof ik 'alleen maar' sporen zou krijgen ipv de halve walnoten die er keurig op zaten ;-)

Ibuprofen is net als Paracetamol tot een bep dosering vrij te verkrijgen.Om mensen enigzins tegen zich zelf te beschermen zet de fabrikant er zoveel mogelijk informatie op om zich zelf tegen schadeclaims te beschermen. Het kan altijd zijn dat iemand min of meer allergisch reageert,dat het niet past bij de medicijnen die je toch al innneemt en voor ouderen is het doorgaans ook niet verstandig om Ibuprofen te gebruiken ivm maagklachten enz.