Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom is paracetamol zo vies

Waarom ga ik bijna over mijn nek als ik paracetamol inneem! Zo vies

Weet jij het antwoord?

/2500

1. Je moet er niet op kauwen 2. Slik hem snel genoeg door en geef hem geen tijd om op te lossen. 3. Neem hem in met water.

het is vies omdat je het waarschijnlijk een beetje laat smelten in je mond. Als je het in één keer doorslikt met veel water, dan merk je er niets van. Succes!

Paracetamol is niet bedoeld om erop te kauwen. Je moet het gewoon meteen met water doorslikken en dan proef je er niets van.

Om te voorkomen dat je er teveel van neemt.

Slik je paracetamol door met een beetje water, daarna nog wat fruitsap drinken, en de smaak is meteen weg.

Omdat het uiteindelijk gewoon puur vergif is...? Dat werkt door op je psyche en kan een kokhalzend effect veroorzaken. Ook al neem je het in met water, kauw je er niet op, en probeer je het zo snel mogelijk door te slikken. De remedie is misschien om de eventuele noodzaak van het slikken van een paracetamol goed tot je door te laten dringen en heel bewust te kiezen voor het voordeel (de pijnstillende werking) en je niet te concentreren op het nadeel (inname van vergif)!

Je moet hem achter op je tong neerleggen en dan meteen doorslikken zo proef je hem niet;)

Omdat er allemaal dingen inzitten om de bacterie tegen te gaan en dat smaakt vies ! Maar ik doe op een lepen met water en dan daarna snel water drinken!

Om te voorkomen dat men er teveel van inneemt en met name om ervoor te zorgen dat kleine kinderen ze niet per ongeluk innemen.

De werkzame stof smaakt nu eenmaal smerig, dat is niet anders. Ik los 'm op in een half glas water, schud even met het glas zodat het een beetje loskomt van de bodem en zo, slikslik weg, glas even navullen met een beetje water om de laatste restjes mee op te drinken en dan een goed glas water om de smaak weg te spoelen. Het blijft smerig, maar ja, tegen de tijd dat ik vind dat ik zo'n pil nodig heb, heb ik dat er wel voor over :/

De oplosbare paracetamol smaakt inderdaad niet zo lekker. Je kan ook een filmomhuld tablet innemen (hier zit een glad laagje omheen wat nergens naar smaakt en niet in je keel blijft plakken) of een kauwtablet (hier zit een smaakje aan).

Anders denken kinderen dat het een snoepje is n gaan ze het vaker gebruiken. En dat is niet goed voor je

Waarschijnlijk (ook) omdat je ooit een slechte ervaring met paracetamol hebt gehad, bijvoorbeeld dat je het niet weggeslikt krijgt. Dan ontwikkel je een soort angst op de smaak. Ik kan uit ervaring zeggen dat het weer over kan gaan!