Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat te doen tegen psoriases?

Heb er al een tijdje last van en irriteerd heel erg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Totaaloverzicht behandelmethoden: - Behandeling met zalf, crème en lotion > Lokale behandelingsvormen > Informatie per product > Therapietrouw - Lichttherapie - Behandeling met orale medicijnen - Behandeling met biologische stoffen - Dagbehandelingscentra Psoriasis is een chronische ziekte en niet helemaal te genezen. De plekken kunnen echter wel weken tot jaren na een behandeling wegblijven. Behandeling richt zich op het voorkómen of bestrijden van de psoriasis-plekken.

Bronnen:
psoriasis.nl

je kunt in het ziekenhuis lichttherapie krijgen en zelf baden met dode zee zout

Eventjes naar de huisarts...en die geeft je er vast een zalfje voor. Je kan geloof ik zalfjes daarvoor kopen bij een drogist. :)

heb ik ook mee te maken. nare, ontsierende ziekte. dermatologie schrijft behandelingen (lichttherapie, biologicals)en zalven voor. zelf kun je naar bijv, de Dode Zee, dat helpt voor korte of langere tijd. de moeite waard. probeer stress te reduceren en soms helpt een aangepast voedingsschema. wordt lid van de PFN, psoriasis federatie nederland zij weten veel op dit gebied. sterkte! niet krabben, dan wordt het erger.

Dag, Voeding kan een groot verschil maken op dit gebied. Koffie, varkensvlees en suiker werken averechts. Je kunt dit een poos uit je voeding halen. Ik ken iemand die er op die manier nauwelijks last meer van heeft. Wel 'n beetje discipline nodig! Veel succes!

Je kan bij de drogist allerlei smeersels halen op basis van dode zeezout. Je kan ook op vakantie naar de dode zee. De vriendin van mijn moeder heeft sinds ze anders is gaan eten volgens richtlijnen van het candida dieet veel minder psoriasis uitbarstingen. Geen suiker.

Het belangrijkste deel van je weerstand wordt bepaald door je darmen, als het daar niet optimaal gaat is direct je weerstand minder, dus meer last van psoriasis. Om je weerstand weer op te bouwen, is het drinken van Aloë Vera, mogelijk een goede oplossing om de uitbraak van psoriasis tegen te gaan. Mogelijk heeft ook je voeding invloed hierop, maar dit wordt ook weer tegengesproken. Ook is stress vaak de oorzaak van een uitbraak. Wel belangrijk is zo gezond mogelijk eten en voldoende buitenlucht/ beweging.