Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke (alternatieve) therapie werkt goed bij darmklachten?

Ik heb dagelijks last van winderigheid en buikkrampen. Mijn ontlasting is goed te noemen. Ik drink genoeg water per dag. Gebruik psyliumvezels. Eet noten en zaden. Verscheidene vitamine supplementen en een gezond/ verantwoord eet en drink patroon. vanuit mijn zorg pakket ben ik tot 40 euro per dag voor (alternatieve) therapieen vergoed tot 750 per jaar. Heeft iemand een goed advies, wat zou kunnen helpen om het voor mij inzichtelijker te maken waar de klachten vandaan komen.

Momenteel ervaar ik dat brood een boosdoener is. Ik probeer daarom om te stoppen met brood. Met koemelk ben ik al eerder gestopt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gebruik in een zelfde situatie altijd de cola-therapie. Ik drink een 33cl blikje lauwe cola en dan verdwijnen bij mij altijd de klachten. Als het voor mij werkt, zal het voor jou ook wel werken. Beterschap! https://omaweetraad.nl/gezondheid/buikpijn

Gal, maag en darmklachten horen heel vaak bij een bepaald type mens. Het zijn vaak mensen die erg gevoelig zijn, b.v. (HSP). Of mensen met een snelle verbranding. Stress is dan de indirecte boosdoener, maar ook een verkeerde levensstijl, verkeerde eetgewoonte enz. In de ochtend beginnen met brood, is voor dit soort mensen een totaal verkeerde start. Mogelijk zijn aardappelen ook niet zo gunstig voor je. Ook de werking van je gal kan de boosdoener zijn, of mede boosdoener, ook al heb je daar zelf geen last van. Drink 3x daags vlierbessensap en pas je voeding aan. Ook het dagelijks innemen van kurkuma ook wel geelwortel genoemd, kan een gunstig effect hebben op je darmen. Dus als antwoord op je vraag, mogelijk kruidengeneeskunde kan je helpen. Toegevoegd na 2 minuten: Ik gebruik zelf, voor exact de zelfde klachten al enkele weken kurkuma, met een goed resultaat.

Winderigheid is het storend vaak laten ontsnappen van lucht uit de anus. Het wordt ook wel flatulentie genoemd. Winden laten is een normaal verschijnsel dat bij iedereen voorkomt. Gemiddeld laten mensen bewust of onbewust zo’n 14-25 winden per dag. In totaal ontsnapt er dan 0,5-2 liter gas. Winderigheid wordt pas een probleem wanneer de persoon in kwestie of zijn omgeving er hinder van ondervindt. Winden kunnen vooraf gegaan worden door hoorbare rommelingen in de buik. Soms gaat dit gepaard met pijnlijke steken. Bij het benoemen van de oorzaken van winderigheid moet onderscheid gemaakt worden tussen de normale winderigheid en overmatige winderigheid. Normale winderigheid ontstaat ten gevolge van normale verteringsprocessen in het maagdarmkanaal. Overmatige winderigheid kent naast het verteringsproces nog tal van andere oorzaken. Ook de gewoonte om lucht in te slikken kan tot meer winderigheid leiden. Voor de alternatieve therapie voor je klachten kun je ook naar een huisarts die zich ook gespecialiseerd heeft in alternatieve geneeswijzen. Deze artsen hebben naast de reguliere artsenopleiding ook alternatieve geneeswijzen gestudeerd. In de bijgevoegde link vind je meer info hierover. Toegevoegd na 16 uur: bron bij winden : http://www.dokterdokter.nl/aandoening/winderigheid/ ayurveda visie op spijsvertering : http://agn-ayurveda.com/blogarchive/ayurveda_over_pds_prikkelbaar_darm_syndroom

Bronnen:
https://www.zorgkaartnederland.nl/artsenpr...

Momenteel wordt gedacht dat er ongeveer 1 op de 100-150 mensen intolerant is voor gluten. Vaak gaat dit gepaard met darmproblemen. Wellicht dat je hier eens naar kunt kijken?

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/allergie/8-vr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100