Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe krijg ik een bult van mijn voorhoofd?

ik had mijn voorhoofd gestoten aan een kast en nu zit er een bult die verschrikkelijke pijn doet hoe kan ik die pijn verminderen zonder zalf ofzo??

Weet jij het antwoord?

/2500

Een oud en probaat middel dat echt helpt: leg er een rauwe biefstuk op. Dit lijkt een apart antwoord, maar het werkt echt vanwege de eiwitten in de biefstuk die het vocht via de semipermeable wand van de bult trekken. Toegevoegd na 5 minuten: Het mechanisme waardoor de bult minder groot wordt is osmose. Bij een open wond is het trouwens niet aan te bevelen omdat in rauw vlees veel bacterien kunnen zitten.

Een koud kompres erop leggen.

door middel van koeling kunt u de zwelling verminderen. Verder is het een kwestie van tijd, voor de bult weer wegtrekt.

als het net gebeurd is dan kan je het koelen met een koud washandje of iets dergelijks. Dat zal de zwelling verminderen. Als het echter al gister gebeurt is en je hebt nu de bult dan zal de tijd je wonden moeten helen..

Een rauwe biefstuk er op leggen. Word vaak gedaan in strips, maar het werkt echt! Er zitten stoffen in ofzo...

Als het nog niet al te lang geleden is: koelen, met bijvoorbeeld ijs of een icepack in een theedoek. En als je het idee hebt dat de bult nog groter aan het worden is, zou je er boter op kunnen smeren, om de huid wat soepeler te maken, dan doet het ook minder pijn. Sterkte ermee!

Neem wat ijsblokjes en doe die in een plastiek zakje, daaromheen een zachte doek en tegen de bult houden.

Door te koelen verdoof je de pijn ook. Pak een zak diepvrieserwtjes of andere losse groenten en leg dit erop. Meestal heb je dit nl.wel bij de hand en het helpt ook.

Een broodmes of ander metalen voorwerp zo koud mogelijk maken en dat tegen de bult aanhouden. (oud middeltje)

Het enige wat je tegen zwelling kunt doen is koelen met een coldpack of koude doek (evt met ijs erin) Voor de pijn kun je Paracetamol gebruiken.

arnica slikken en als de bult niet open is ook arnica smeren, als je overdag liever niet smeert kan dat ook 's nachts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100