Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan je met een voetbad ontgiften?

Geen speciale apparaten maar gewoon met een tijl water en toevoegingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik geloof er niks van dat dat kan. Alleen met een teil water en toevoegingen krijg je hooguit lekker frisse voeten. En dat kan je dan weer een lekker fris opwekkend gevoel geven. Als je al zou kunnen ontgiften via je huid dan nog zijin je voeten zijn een veel te klein deel van je huid om daarmee te kunnen ontgiften. Maar als je het wel gelooft, dan zul je toch een apparaat moeten kopen. http://www.energiediamant.nl/ontgiftend%20bad.html En anders is hier nog een recept, bedoeld voor in bad, niet alleen voor je voeten. Neem ½ cup of baking soda of ½ cup Epsom zout of½ cup zeezout. 15-20 minuten inweken en daarna de huid voorzichtig borstelen met zeep op een washandje van natuurlijke vezels. Na een paar minuten zal het water donker worden en "viezig". De donkere kleur komt door de metalen die uit de huid gekomen zijn (aluminium en kwik). Doe dit eenmaal per week tijdens het ontgiften en een keer per maand om het te onderhouden. Toegevoegd na 1 minuut: Er is al eens een vraag geweest over ontgiftingsvoetbaden: http://www.goeievraag.nl/vraag/overweeg-detox-voetenbad-schaffen-ervaring.45491

hoe bedoel je ontgiften als het om bacterien gaat voeg dan dettol aan het water toe.

Dat kan niet!! OOk niet met die speciale apparaten. Het is onmogelijk om via je huid je gifstoffen kwijt te raken.

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Alles wat je er op smeert zal opgenomen kunnen worden, waaronder ook de chemische troep waar shampoos`s en zonnebrand creme`s vol mee zitten. Maar al die chemische troep zou feitelijk door de lever afgebroken moeten worden, voor zover die dat nog aankan. Want westerse mensen vullen en smeren zich vol met troep en de lever heeft het er zwaar mee! In principe zou je ook weer middels de huid moeten kunnen ontgiften, en dat gebeurt ook bij transpiratie, maar dat staat niet in verhouding tot wat we allemaal op de huid smeren en via voeding aan toxines binnen krijgen. Ik vrees dan ook dat indien je wilt ontgiften, je daar iets meer moeite voor zal moeten doen, dan alleen lekker met je voeten in het water te zitten. Met gezonde voeding kun jij je lichaam ook dwingen om te ontgiften! En verder zou je een leverreinigingskuur kunnen overwegen. Daar zijn vele varianten van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100