Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe vaak mag je reiki krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alles om ons heen bestaat uit energie. Zo krijgen we van alle kanten al energie bij ons binnen. Ook reiki is, als het goed gaat een energievorm, met een gever en een ontvanger. Maar de energie die je dan ontvangt, kan je ook bij je binnen krijgen, door het aanwezig zijn bij andere mensen. Door de natuur om je heen. Door mooie muziek, of kunst. Door de dingen die je doet, of juist niet doet. Het krijgen van Reiki is er maar een onderdeeltje van. Je kunt van reiki dan ook nooit te veel krijgen, maar ook nooit te weinig. Hoe vaak je reiki mag krijgen is dus niet van belang.

Dat ligt er helemaal aan om wat voor soort reiki het gaat. De "pure" reiki gaat uit van "energie" ("levensenergie" wordt dat in de reiki-theorie genoemd). Die wordt meestal via de handen overgedragen op de patiënt, of op een andere manier gemanipuleerd. Aangezien deze "energie" alleen in theorie bestaat, terwijl deze in werkelijkheid niet bestaat, mag je zo vaak je maar wilt een reiki-behandeling krijgen. Er gebeurt namelijk niets, en 'niets' mag je zo vaak ondergaan als je maar wilt. Er zijn echter ook andere vormen van reiki. Dat zijn geen officiële vormen, maar ze worden (onterecht) wel onder de naam reiki aangeprezen. Bij die andere vormen kunnen ook andere dingen worden gedaan. Tja, en dan hangt het er maar helemaal van af wat voor 'andere dingen' dat zijn. In die gevallen kan er wel degelijk sprake zijn van een maximum aantal. Maar bij de officiële vorm van reiki is er geen maximum. Tenzij jouw geloof in de theoretische "energie" van reiki zo groot is, dat jouw psyche voor bijwerkingen zorgt. In dat geval is er natuurlijk wel een maximum. Maar dat maximum is puur afhankelijk van jouw eigen geloof en jouw eigen gevoeligheid voor suggestie. Dus of dat maximum voor jou bestaat, en zo ja hoe hoog het is, is niet te zeggen. Dat kun je alleen ondervinden.  

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Reiki