Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een longontsteking alleen worden behandeld met antibiotica?

Of zijn er andere middelen..
Ik heb een beginnende longontsteking, maar ben heel allergisch voor antibiotica..
Heeft iemand ervaring met homeopthie?
Of ander middelen?

Toegevoegd na 50 minuten:
ik heb in het verleden meerder antibioticas gekregen, en ik belande meestal binnen 2 uur op de ongevallenpost met een zware allergische reactie,
ik heb verder geen koorts, zweet wel veel, en drukkend gevoel op de borst.
er is een longfoto gemaakt vanmorgen, omdat ik bloed op hoeste..
ik rook niet..
de dokter vertelde dat t om een bacteriele ontstekking gaat..
ik verwijt het aan de torenhoge huisvuil wat hier in napels op straat ligt..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb al vaker longontsteking gehad dus ik heb al wat ervaring met anti-biotica. Je hebt er ontzettend veel soorten in zoals smal-spectrum (in geval legionella), en breedspectrum (zoals dat Amoxy*) Ik word van dat laatste spul helemaal rood als een kreeft en het doet bij mij helemaal niets behalve dat ik nog veel zieker ervan wordt, dus ik begrijp je verhaal. Vraag je dokter dus om een kuurtje doxicycline, dat is geen penicilline maar een chloorverbinding en dat verdraagt iedereen goed doch daarvoor moet je minimaal 8 jaar zijn omdat er groeischade aan de botten van kan ontstaan en blijf je klein. Ga in geen geval zelf experimenteren want je zet je léven op het spel!

Ja in de meeste gevallen wel, tenzij je een virale longontsteking hebt. Onderschat een longontsteking niet, het is een ziekte die je echt moet behandelen. Ga naar je huisarts. Over homeopathie heb ik een link gevonden, het is zeker niet aan te raden Een longontsteking is weliswaar homeopathisch behandelbaar maar vaak is het verstandiger om dat niet te doen. Als het homeopathisch gezien een duidelijk beeld is kan er wel een poging gewaagd worden maar dan moet er wel binnen een uur effect gezien worden, een verbetering in energie of andere symptomen. Er is niet veel tijd om te zoeken naar het meest optimale middel als deze niet direct gevonden is. Wat mij betreft is er dan niets op tegen om het lichaam met antibiotica te helpen om de bacterie kwijt te raken en tegelijkertijd of daarna homeopathisch de afweer te versterken.

Bronnen:
http://www.allesoverhomeopathie.nl/behande...

Honing is ontstekingsremmend en heeft medicinale eigenschappen. Weet niet hoeveel je er van zou moeten nemen tegen de beginnende longontsteking, maar theoretisch zou het er tegen moeten helpen. Toegevoegd na 15 minuten: Dus lekker honing nemen, maar natuurlijk niet alleen zelf aan blijven modderen maar ook specialistische hulp inroepen. Dat kan je huisarts zijn, maar bijvoorbeeld ook een natuurarts.

Ja en in combinatie ontstekings remmers ,ps er zijn vele soorten antibiotica bespreek dit met je arts ,wat waren je klachten ,en welke antibiotica gaf jou welke klachten btr schap

Ik wilde dit antwoord eerst niet plaatsen maar gezien de sympathie die hier opduikt voor een behandeling met honing lijkt het me toch nodig. Als honing helpt tegen bacteriën dan is het omdat er een antibioticum in de honing zit, dus komt een behandeling met honing op hetzelfde neer als het nemen van een antibioticum. Allergisch voor antibiotica lijkt me onzin, je kunt allergisch zijn voor tetracyclines, voor penicilline, maar een allergie voor al de stoffen die gebruikt zouden kunnen worden om de ontsteking te bestrijden lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Antibiotica zijn zeer effectieve medicijnen om bacteriële infecties te bestrijden, homeopathie is een zeer effectieve methode om gebakken lucht te verkopen. Als je allergisch voor de gebruikte antibiotica bent dan kunnen ook nog de symptomen van de allergie bestreden worden met anti allergene medicijnen, maar gezien de grote hoeveelheid beschikbare alternatieve antibiotica lijkt me dat niet nodig. Bij niet behandeling kun je aan een longontsteking dood gaan.

Er is een goede kans dat een gezond persoon een longontsteking uit zichzelf kan klaren. Toch is het uitkijken geblazen, vooral bij een dubbelzijdige longontsteking. Je bent er wel flink ziek van en doorgaans gaat longontsteking gepaard met flinke koorts. Zoals gezegd kun je allergisch zijn voor één of meerdere soorten antibiotica maar zijn er altijd wel middelen waar je dat (nog) niet voor bent. Er is een groep middelen die zeer terughoudend gebruikt word om resistentie van bacteriën te voorkomen. Het is mogelijk dat één van die middelen in jouw geval aangewezen is. Het is raadzaam om dat met je arts te bespreken. Bij ziekten die potentieel levensbedreigend zijn zou ik niet gaan rommelen met homeopathie of iets dergelijks. Zeker als je koorts krijgt holt je conditie achteruit waardoor de kans op complicaties toeneemt. Als je te lang wacht met regulier behandelen verminder je je genezingskans.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100