Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik ben in aanraking met een cactus gekomen! een steek in mijn voorhoofd,en het bloede nogal.wat moet ik nu doen?

cactus steek

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wonden aan je hoofd bloeden meestal heftiger dan wonden elders. Als de wond schoon is en er geen resten van de stekel achtergebleven zijn kun je de boel gewoon schoonmaken met kraanwater, droog maken en eventueel verbinden met een pleister. Desinfecteren is meestal niet nodig bij schone wonden die goed gebloed hebben.

Goed ontsmetten en bloed deppen. Je kunt er ook voorlopig een gaasje er over doen. Mocht het gaan ontsteken, naar de huisarts! Toegevoegd na 4 minuten: De behandeling geldt, als er geen stekel(s) in je huid zitten. Anders deze voorzichtig (laten) verwijderen met een pincet.

Ik zal er zsm ermee naar je huisarts gaan evt stekels kan hij/zij verwijderen.

Schoonmaken en als het blijft bloeden een pleistertje plakken.

Kijk of er een stekel in zit. De stekels van cactussen zijn broos, en breken makkelijk af; De kans is dus aanwezig dat er een puntje in is blijven zitten. Deze moet je verwijderen (Zeker als het een cactus is die je buiten tegen het lijf bent gelopen). De wond gewoon laten drogen, na eventueel ontsmetten. Hiervoor hoe je niet naar je huisarts, zolang de wond geen naald er in heeft zitten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100