Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wanneer je geheugen verlies heb kunnen dokters dit op een of ander manier aanduiden. Dus is het te zien net zoals een tumor of een gebroken rib bv?

..

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
804

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Ha, die Boezzoelivecom;

Doktoren kunnen een diagnose stellen en er een naam aan hangen, zoals geheugenverlies de naam amnesie krijgt. Dat kan een arts met zijn ogen niet zien, maar wel na onderzoek (veel vragen) vaststellen. Net zoals hij een tumor meestal ook niet kan zien maar na onderzoek kan vaststellen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een neuropsychologisch onderzoek kan dat uitsluiten danwel vaststellen. (test van 3 uur)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Nee, helaas gaat het niet zo makkelijk. De hersenen zijn voor een groot gedeelte nog onontdekt. Er is alw el veel ontdekt, maar nog lang niet alles, en geheugenverlies kan men aleeen maar vaststellen door testen, niet door een hersengedeelte aan te wijzen dat er opeens anders uitziet
(Lees meer...)
13 jaar geleden
Geheugenverlies is in feite een subjectief gegeven, een klacht, iets waar jij last van hebt. Het kan het gevolg zijn van een hersenschudding maar ook van een ander proces in de hersenen, zoals een bloeding of een tumor. Sommige van die processen, zoals de laatste twee, kunnen zichtbaar gemaakt worden met beeldvormende technieken maar het geheugenverlies op zichzelf niet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding