Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wanneer je geheugen verlies heb kunnen dokters dit op een of ander manier aanduiden. Dus is het te zien net zoals een tumor of een gebroken rib bv?

..

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Boezzoelivecom; Doktoren kunnen een diagnose stellen en er een naam aan hangen, zoals geheugenverlies de naam amnesie krijgt. Dat kan een arts met zijn ogen niet zien, maar wel na onderzoek (veel vragen) vaststellen. Net zoals hij een tumor meestal ook niet kan zien maar na onderzoek kan vaststellen.

Een neuropsychologisch onderzoek kan dat uitsluiten danwel vaststellen. (test van 3 uur)

Nee, helaas gaat het niet zo makkelijk. De hersenen zijn voor een groot gedeelte nog onontdekt. Er is alw el veel ontdekt, maar nog lang niet alles, en geheugenverlies kan men aleeen maar vaststellen door testen, niet door een hersengedeelte aan te wijzen dat er opeens anders uitziet

Geheugenverlies is in feite een subjectief gegeven, een klacht, iets waar jij last van hebt. Het kan het gevolg zijn van een hersenschudding maar ook van een ander proces in de hersenen, zoals een bloeding of een tumor. Sommige van die processen, zoals de laatste twee, kunnen zichtbaar gemaakt worden met beeldvormende technieken maar het geheugenverlies op zichzelf niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100