Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom gaan mensen sneller over tot alternatieve medicijnen wanneer ze dit van kennissen horen

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zal wel gebeuren omdat men nog niet erg op de hoogte is van de werking en het gebruik van alternatieve geneesmiddelen. Als een vriend, kennis of familielid hierover (positieve) dingen vertelt, raakt het al een beetje betrouwbaar en bekend. Hierdoor zijn we in ieder geval eerder genijgd om het eens te proberen.

Vaak door de bijwerking

Als een goede bekende goede ervaringen zegt te hebben met een bepaald alternatief geneesmiddel/medicijn..doet dat vertrouwder aan. Men denk dan b.v.: "Hij /zij is best kritisch ingesteld en als het hem/haar helpt..of heeft geholpen..is dat medicijn wellicht ook iets voor mij" 'Mond op mondreclame' heet dit en schijnt de beste vorm van reclame te zijn.. Groet, Ton

Publiciteit van mond tot mond, gepaard aan overtuigingskracht behoort tot de technieken welke iedereen die met publiciteit zijn brood wil verdienen graag onder de knie wil krijgen. Ook is het enthousiasme dat vaak met persoonlijke aangename ervaringen en de exclusiviteit een niet te onderschatten factor. Een even krachtige factor is het gevoel van persoonlijke betrokkenheid. Let er echter op niet voor schut te worden gezet: wat als die raad niet zo goed is als je wel dacht? We is er verantwoordelijk voor in het geval van problemen naderhand? Zal die persoon die je overtuigd heeft op het matje kunnen geroepen worden en je schadeloos kunnen stellen. Met deze vorm van geneeskunde is het gevaar niet zo ernstig als met chirurgie en dergelijke, maar dat sluit mogelijke problemen niet uit.

kuddegedrag. Wat anderen doen, zal wel goed zijn/kloppen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100