Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hazenslaapje, Tukje doen.. Is dit nou juist goed of slecht voor je lichaam? Beïnvloed dit je normalen slaap routine?

Hazenslaapje, tukje is slapen in een lichten vorm voor 15 t/m 60minuten. Vaak op de bank in de auto(niet de bestuurder) enz. Maar is dit nou echt goed voor je?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onderzoek toont aan dat mensen die ’s middags 60 tot 90 minuten slapen beter in staat zijn om ingewikkelde visuele patronen te herkennen. Men zou daardoor beter leren. Deskundigen discussiëren nu of het komt door de REM-slaap of omdat men gewoon goed uitgerust is. Dus gewoon lekker slapen 's middags! Toegevoegd na 5 minuten: Nog een leuke bron: http://gezondheidsnet.rnews.be/slaap-zacht/nieuws/2772/middagdutje-is-gezond

Het kan geen kwaad hoor, maar als je te lang slaapt kun je 's avonds moeite krijgen met slapen.

Ik meen dat het Edison geweest is die beweerde met zeer weinig tijd slaap per nacht, voldoende te kunnen uitrusten. Later is gebleken dat Edison gedurende de dag een groot aantal 'af en toe' een minuutjes..even wegviel. Hij sliep dan wat gedurende korte tijd. Kennelijk had zijn lichaam het dus nodig even tot herstel te komen en dus sloeg, zogezegd, zijn lichaam overdag toe.. Je kunt dus dat slaapje zien als een aanvulling op de nachtelijke slaap. Wat je echter nooit moet doen is..slapen even na het eten..omdat het lichaam op dat moment brandstof 'ingeladen' heeft en dat niet gebruikt. Waardoor de energie uit die brandstof door het lichaam wordt omgezet in vetten en deze bewaart voor 'de slechte tijden' en je dus dik maakt.. Groet, Ton

Een hazenslaapje heeft een positief effect op je hersenfuncties zoals je concentratie en het vermogen om dingen te onthouden. Bovendien gaat het de effecten van 'information overload' tegen. Je hoeft je dus absoluut niet schuldig te voelen na een middagdutje. Alleen als je moeite hebt met inslapen of depressief bent kun je hazenslaapjes beter vermijden om je dag-nachtritme te behouden.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nap

Ik ga er van uit dat de powernap hier ook onder valt. Hierbij is aan te bevelen dat je hier maximaal 30 minuten aan besteed. Langer kan de nachtelijke slaap behoorlijk verkorten. Voor een uitleg met tips verwijs ik je graag naar de url in de bronvermelding.

Bronnen:
http://www.loungemagazine.nl/2011/hoe-doe-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100