Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is dagelijks gebruik van melatonine (tegen slapeloosheid) verslavend? Dosering ca. 1mg per dag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het blijft zaak om ook weer te proberen om de melatonine op den duur weer te verminderen als j lichaam het eigenlijk niet meer nodig heeft.

Nee. Je lichaam gaat echter wel wennen aan de hoeveelheid melatonine die je nodig hebt om het 'dommelige' gevoel te krijgen. Als je het om de 2 dagen gebruikt, of als je bijvoorbeeld echt uitgerust moet zijn zal het blijven werken.

Melatonine is een lichaamseigen stof. 1mg kan geen kwaad op lange termijn wel zal je merken dat op termijn je minder snel moe wordt omdat in je lichaam natuurlijke gewenning op treed. Probeer op dagen dat je het idee hebt zelfstandig te kunnen slapen dit zoveel mogelijk op eigen kracht te doen dan is de kans op gewenning minimaal

Nee,het is een stof die het lichaam zelf aanmaakt om in slaap te komen. Je kan er aan gewend raken maar als je moeite hebt in slaap te komen is het echt een uitkomst!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100