Kan ik het redden om een huurhuisje te hebben met studiefinanciering van 730euro?

Als ik huur heb onder de 350 euro, krijg ik ook nog eens huursubsidie. Van die 730 moet ik mijn huur betalen, verzekeringen, gas licht e.d. Ik heb geen auto.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja als je heel bewust inkoopt en dus ook zuinig leeft, moet dit lukken! Huursubsidie zal je huur zo rond de 240 euro maandelijks terugbrengen, g/l moet lukken voor rond de 110 aan voorschot, rest vaste lasten er nog af (abb op bv internet, gsm gebruik, verzekeringen etc) en dan zal je rond de 220 kunnen overhouden per maand als "leef- en huishoudgeld". Gemiddeld 55 euro wekelijks om van te leven kan volgens ook NIBUD nog, en ligt zelfs nog eindje boven de grens weekgeld via schuldsaneringen. Mijn dochter (24 jaar) krijgt ook studiefinanciering, zelfde bedrag overigens en woont intussen (toevallig tegenover mij) in een gehuurde bovenwoning met 1 slk al bijna 2 jaar . Maar het is dus geen vetpot, zorg dat je nooit achterstand oploopt in alle vaste lasten, of leningen aangaat! Zodra ze iets moet vervangen en dus echt krap bij kas zit, zoekt ze wel (via uitzendburo) een baantje ;) studenten hebben het 'niet slecht' al menen ze vaak van wel :) Hier kan je ook flink wat info lezen over je mogelijkheden van bijverdienen: http://www.ib-groep.nl/particulieren/studiefinanciering/sfho/bijverdienen.asp

Als de huur onder de 350 euro is, heb je gas, licht en water wat voor één persoon ongeveer 130 euro is per maand, dan nog zo'n 30 euro per week aan gezond eten, dus dan zit je aan de 510 euro. Dan nog verzekering wat voor een basis ongeveer 100 euro is, dus dat is al 610 euro. Dan heb je altijd nog een extra die je kwijt bent per maand aan papierwerk, dingen voor in huis, kleding, verjaardagscadeautjes enzovoort. Dus dan zit je al gauw aan de 700 euro. Je zou het denk ik best kunnen halen, maar het is krap. Misschien zou je naast school kunnen werken, al is het maar een paar uur per week en dan verdien je 80 tot 100 euro per maand, dat is dan iedergeval iets om te kunnen sparen. Succes ermee. Toegevoegd na 43 seconden: O, sorry, ik denk dat we tegelijk antwoord gaven. =)

Doe jij maar even zuinig aan meneertje en leen maar even wat!

I did it! Als student zonder bijbaan met auto en hond redde ik dit prima. Wel zuinig leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100